Zwerfkat is onherkenbaar na 1 maand bij nieuwe baasje

geredde kitten onherkenbaar

Afgelopen november werden de Filippijnen getroffen door de supertyfoon Goni. Er werden windsnelheden van 225 kilometer per uur gemeten.

De heftige storm liet een spoor van vernieling achter. Mensen verloren hun huizen, wegen werden weggespoeld en gevaarlijke aardverschuivingen en modderstromen sloten hele dorpen af van de buitenwereld.

Toen Blessie Mae Ayalde met haar vader door de tyfoon-geteisterde straten van haar buurt fietste had ze niet verwacht met een nieuw huisdier thuis te komen. Samen met haar vader was ze tussen al de modder en vuilnis opzoek naar spullen. Terwijl haar vader de rivier inspecteerde zag Blessie Mae plotseling dat twee kleine oogjes haar aanstaarden.

Het is een kleine grijze kitten! Maar pas toen het diertje met haar oogjes knipperde besefte Blessie Mae dat ze nog leefde! Het leek erop dat de kitten door de modderstroom was meegevoerd en tussen een aantal bamboebomen tot stilstand was gekomen. Wat een geluk!

Ze ging op haar hurken zitten en riep de kitten. Tot haar verbazing kroop het beestje uit de modder tevoorschijn en kwam op haar afgerend.

‘Ze begon haar lichaam en haar hoofd tegen me aan te wrijven alsof we elkaar al jaren kenden. Toen wist ik: ‘Ah, deze kat wil dat ik haar help.’

Blessie Mae wilde de kitten dolgraag mee naar huis nemen maar had niets om haar mee te dragen. Ze kon dus helaas niet anders dan de kitten achter te laten. Maar die nacht kon ze niet slapen. Ze maakte zich zo’n zorgen om dat kleine grijze katje. Dus de volgende ochtend nam ze een boodschappentas mee en ging ze opzoek.

Lees verder op de volgende pagina: