Video: Zo kan je een huilende baby binnen een paar seconden kalmeren

Het kan een hele uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je baby kalm en blij is. Maar kinderarts Dr. Robert Hamilton heeft een techniek bedacht waarmee je een huilende baby in een paar seconden kan kalmeren.

Ouders van pasgeboren baby’s of jonge kinderen zullen geen dag meer ervaren zonder het geluid van een huilende baby. Of ze nu honger hebben, moe zijn of een schone luier nodig hebben, ze vinden altijd een manier om dat luid en duidelijk te laten weten. Hoewel veel ouders hun eigen manier hebben geperfectioneerd om hun kleintje rustig te krijgen kunnen extra tips en ideeën nooit kwaad. Zeker wanneer je midden in de nacht met je handen in je haar echt alles al hebt geprobeerd..

In werkelijkheid zijn er veel manieren om een huilende baby te kalmeren. Alles wat te maken heeft met lopen of stuiteren is een goede gok. Maar soms kan je uren rondjes lopen met een huilende baby in je armen zonder dat het effect heeft. Dan is deze techniek zeker het proberen waard. Want het kan precies in die kleine details zitten waardoor jouw kindje hier ook rustig van wordt.

Dr. Hamilton, ook wel Dr. Bob genoemd, is kinderarts en vaccineert dagelijks jonge baby’s. Hij weet dus wel raad met een kindje wat overstuur is. Omdat hij niet graag een huilende en geschrokken baby aan de ouders mee terug geeft probeerde hij van alles om de kindjes weer rustig te krijgen na een vaccinatie. Zo ontwikkelde hij de ‘hold-techniek’. En deze deelt hij maar wat graag met alle ouders die dit nodig hebben.

De video waarin Dr. Hamilton de Hold-techniek uitlegt is online al miljoenen keren beken. Bekijk de video op de volgende pagina: