12-jarige jongen doet precies wat je moet doen als je een beer tegenkomt

Tijdens een wandeling met zijn gezin kwam de 12-jarige Alessandro een beer tegen. Voor veel mensen reden tot paniek. Gelukkig wist de jongen precies wat hij moest doen.

Het gezin was van een ontspannen wandeling aan het genieten in Malga Nuova in Italië. Na weken binnen zitten was iedereen enorm toe aan een frisse neus. Even met het gezin genieten van de Italiaanse natuur. Maar plotseling blijken ze niet de enige te zijn.

Alessandro loopt achter zijn ouders door het natuurgebied wanneer hij plotseling achter zich iets hoort. Hij staat oog in oog met een bruine beer! Hoe lang het dier al achter hem aansloop weet hij niet.

bron: Youtube

Een Marsicaanse bruine beer

Beren stalken hun prooi voordat ze aanvallen. Ze sluipen langzaam en geruisloos op hun slachtoffer af tot ze dichtbij genoeg zijn. Maar een beer is ook een heel nieuwsgierig dier. Als een beer een interessant wezen door zijn territorium ziet lopen zal hij dit altijd even controleren.

In het natuurgebied waar de familie wandelt komen veel beren voor. Het is een Marsicaanse bruine beer die Alessandro tegen komt. Deze beren zijn grotendeels vegetarisch. Ze eten planten, bessen en fruit. Maar als een beer schrikt of zich bedreigd voelt kan hij behoorlijk uithalen. Hij heeft grote klauwen en scherpe tanden.

Lees verder op de volgende pagina en bekijk de video: