Verpleegkundige doneert haar lever aan 8-jarig patiëntje

Verpleegkundige doneert lever

De 8-jarige Brayden Auten uit Amerika werd plotseling ziek. Hij kreeg buikpijn en last van zijn darmen. Zijn ouders dachten in eerste instantie dat hij, zoals zoveel kinderen tijdens het griepseizoen, een griepje te pakken had. Maar toen ze zagen dat de huid van hun zoontje een gelige kleur begon te krijgen schrokken ze.

Brayden werd door zijn ouders direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar kregen ze na verschillende tests verschrikkelijk nieuws te horen. De lever van Brayden was in slechte conditie. Het jongetje kreeg last van leverfalen en na enkele dagen werkte zijn lever helemaal niet meer..

`We waren enorm ongerust. Als ouders wil je zo snel mogelijk weten wat er met je kind aan de hand is, maar de artsen konden de eerste dagen niets zeggen over de oorzaak van de leverfalen´

De zoektocht naar een donor

Hoewel de oorzaak van Braydens leverfalen onbekend was wisten artsen dat het jongetje zo snel mogelijk een nieuwe lever nodig had. Zonder donor zou de 8-jarige niet lang meer te leven hebben. Het zorgt voor afbraak van vetten, uw koolhydraat-, vet- en eiwitstofwisseling en het maakt schadelijke stoffen onschadelijk. Zonder lever kan een mens niet leven. De familie van Brayden begon direct een zoektocht naar een donor die een match voor kunnen zijn, maar ze konden niemand vinden.

Lees verder op de volgende pagina: