20x (zeer terecht) verboden babynamen van over de hele wereld

verboden baby namen

Veel ouders willen hun kinderen graag een ‘originele’ naam geven. Wie kent er inmiddels niet iemand met de naam Storm, Vlinder of Bikkel? Maar er zijn ook ouders die nog een stapje verder gaan. Het gevolg is een hilarische lijst aan verboden babynamen.

Al deze namen zijn ooit écht door de ouder bij de gemeente opgegeven. Wat mogen deze kinderen van geluk spreken dat deze namen niet zijn geaccepteerd! Lees, lach en huiver, dit zijn 20 verboden babynamen:

1. Nutella

De Franse regering verbood in 2015 een koppel hun dochter deze naam te geven. Het zou volgens hen tot spot en perserijen kunnen leiden. Ongelooflijk, want waarom zou je je kind niet mogen vernoemen naar je favoriete zoete broodbeleg?! Speculoos, Vlokken-Feest en Kokosbrood zullen dus ook niet mogen? Hmm.. moet ik toch iets anders verzinnen.

2. Ikea

In het homeland van IKEA, Zweden, heeft de rechter besloten dat ouders kun kinderen niet naar de meubel gigant mogen vernoemen. Gelukkig hebben de meubels van IKEA meer gangbare namen, die (nog) niet verboden zijn.

3. @

Het is in heel veel landen verboden leestekens als babynaam op te geven. De ouders van dit jongetje hadden op zich wel goede bedoelingen. In het Chinees spreek je @ uit las Ai-ta, wat love-him betekent.

Lees snel verder op de volgende pagina voor nog meer verboden babynamen waar je mond van zal open vallen: