Fake news of fake tan? President boos op Nederlandse Twitteraar

De hele wereld lacht mee om een foto van de Amerikaanse president Donald Trump. Het internet doet direct waar het internet goed in is: grappige memes en afbeeldingen maken. Hoewel miljoenen mensen mee lachen om de foto krijgt een Nederlander de volle laag.

Witte Huis-fotograaf William Moo maakte de foto in de tuin van het Witte Huis. De Amerikaanse president keerde net terug van zijn bezoek aan de stad Charlotte in North Carolina. Trump bezocht daar de economische top en kondigde ‘Opportunity Now’ aan. Dit​ ​nieuwe project moet achtergestelde steden in het hele land nieuw leven in gaan blazen.

Maar de foto laat de president niet van zijn beste kant zien. Trump heeft een opvallend oranje gekleurd gezicht en een duidelijke ´tan line´. Zijn haar waait uit zijn gezicht waardoor duidelijk te zien is dat hij recent een spraypaint heeft gehad.

Twitteraar Maarten van der Linden zag de foto en maakte er een zwart-wit versie van. Deze tweette hij met de tekst:

“OMG America, your president! #toomuchmakeup #orangeface”

(Oh mijn God Amerika, dit is jullie president #teveelmakeup #oranjegezicht)

Overduidelijk gefotoshopt

En dat vond Donald Trump helemaal niet leuk. Van de honderden tweets en memes die al van de foto circuleerde koos hij de tweet van de Nederlander om te re tweeten. Volgens Trump is de foto namelijk overduidelijk gefotoshopt en ‘fake news’.

“More Fake News. This was photoshopped, obviously, but the wind was strong and the hair looks good? Anything to demean!”

Van der Linden had niet meer dan 150 volgers op Twitter. Waarom de president nu juist zijn tweet gebruikt is daarom een raadsel. Van der Linden heeft ook niet meer gereageerd op de tweet van Trump. Wel heeft hij er honderden Twitter volgers bij gekregen dankzij deze actie.

Nog even door lachen

Mocht je je afvragen wat het werkelijke verhaal achter de foto is. Hier is het antwoord:

Volg jij The Scoop al op Facebook? Doen, is leuk! Zo mis je nooit meer onze leukste artikelen.