Harry Potter-acteur Tom Felton krijgt hoofdrol in Nederlandse oorlogsfilm

Tom Felton als Draco Malfoy in Harry Potter and the Deathly Hallows | Bron: Warner Bros. Pictures

Waanzinnig nieuws voor alle Harry Potter fans. We kunnen binnenkort weer van onze favoriete Slytherin genieten. Tom Felton werd op 13 jarige leeftijd wereld beroemd door zijn rol als Draco Malfoy in de Harry Potter films. De acteur blijkt nu een grote rol te hebben gekregen in een Nederlandse oorlogsfilm.

Het gaat om de oorlogsfilm De Slag om de Schelde. Vandaag maakte producent Levitate Film bekend dat Felton een hoofdrol gaat vertolken. De Slag om de Schelde wordt mede geproduceerd door Netflix wat het de eerste Nederlandse Netflix-film maakt.

Plot en opnames

De eerste opnames zijn al begonnen. De film speelt zich af in Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. We volgen het verhaal van drie jongeren tijdens de Slag om de Schelde, die in oktober 1944 plaatsvond. De stad Antwerpen was inmiddels door de geallieerde bevrijd, maar het gebied van de Scheldemonding nog niet. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht (Gijs Blom), een Engelse gliderpiloot (Jamie Flatters) en een Zeeuws verzetsmeisje (Susan Radder) kruisen elkaar.

Tom Felton’s personage

Het tweede deel van de opnames van de oorlogsfilm gaat deze week van start. Ondanks dat nog niet bekend is welke rol Felton gaat spelen is de kans groot dat het om een Britse gevechtspiloot zal gaan.

Première

De Slag om de Schelde zal in september 2020 te zien zijn bij Netflix. Het is dan 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. De film zal ook in de bioscoop te zien zijn. Op 26 november 2020 is de première. Zet dat deze data maar vast in je agenda want een combinatie van Nederlandse geschiedenis, Tom Felton en Netflix is iets wat je niet wil missen!