Het ongelooflijke verhaal van Tippi Degre, een echte Mowgli

Alsof ze nooit anders doet rijdt ze op een gigantische olifant. Maar ze geniet ook rustig van de ondergaande zon samen met een luipaard en knuffelt een slang alsof het een teddybeer is. Tippi Degre heeft de jeugd gehad waar veel kinderen van droomden.

Tippi Degre Real-life Mowgli Afrika

Een bijzondere jeugd

Op 4 juni 1990 wordt de Franse Tippi Degre geboren in Namibië. Haar ouders, Sylvie Robert and Alain Degre, zijn beide natuurfotograaf en zijn in zuidelijke Afrika om rapportages te maken. Zo brengt Tippi de eerste 10 jaar van haar leven door tussen de wilde dieren en inheemse stammen. Haar ouders maken prachtige foto’s van Tippi’s leven in Afrika. In 2000 werd een boek over haar avonturen uitgebracht (Tippi uit Afrika) met de adembenemende foto’s dat in verschillende talen werd vertaald.

Tippi’s broer Abu

Tippi blijkt een bijzonder meisje wat gemakkelijk contact maakt met mens en dier. Haar grootste vriend is de olifant Abu. De twee hebben een bijzondere vriendschap en Tippi noemt hem zelfs haar broer. Ze heeft immers zelf geen broers of zussen. Ze had dus weinig andere kinderen om zich heen om mee te spelen.

“Ik heb hier geen vrienden. Omdat ik nooit kinderen zie. Dus de dieren zijn mijn vrienden“

Tippi Degre Real-life Mowgli Afrika

Benieuwd naar nog meer waanzinnige beelden van Tippi in Afrika? Lees verder op de volgende pagina: