Met slechts 1500 dollar bouwt deze 13 jarige een Tiny House dat iedereen verbaast

Voor de meeste volwassenen is het moment dat zij hun eerste huis kopen een moment om nooit meer te vergeten. Huizen kosten tegenwoordig zo 300.000. Een erom bedrag wat bijna niemand op een spaarrekening heeft staan. De 13- jarige Luke uit de VS pakt het daarom heel anders aan. Hij bouwt zijn eigen Tiny House voor maar 1500 dollar! Hoe heeft hij dat gedaan?

Tiny House 1500 dollar

Een stoer idee

Toen de zomervakantie voor Luke begon was hij bang dat hij zich zou gaan vervelen. Daarom ging hij opzoek naar iets waar hij een paar weken zoet mee zou zijn. Op YouTube zag hij een aantal video’s voorbij komen over Tiny Houses. In deze kleine huizen zit alles wat je nodig hebt om er te kunnen wonen, maar dan op een paar vierkante meter. Luke wist direct dat dit was wat hij wilde maken.

1500 dollar voor een Tiny House

Maar voor dit project had hij natuurlijk geld nodig. Zijn ouders gaven hem toestemming het huis te bouwen maar vonden dat hij het zelf moest financieren. Daarom begon Luke met geld te verdienen door klusjes in de buurt te doen. Hard werken loont want zo wist hij 1500 dollar bij elkaar te sparen!

Terwijl Luke voor zijn buren klusjes doet verzamelt hij nuttige materialen waar zijn buren maar al te graag vanaf willen. Het hergebruiken van materiaal past helemaal bij de leefwijze in een Tiny House.

Lees verder op de volgende pagina: