Dit is zijn de stiefzus en stiefbroer van Prins William en Prins Harry

stiefzus prins william en harry

Ondanks dat de roddelpers de Britse koninklijke familie constant op de hielen zit zijn er blijkbaar nog een hoop dingen die nog niet iedereen weet over de Britse royals. Wist jij bijvoorbeeld dat Prins William en Prins Harry een stiefzus en stiefbroer hebben?

Als je dit nog niet wist is dat niet zo vreemd. Stiefzus Laura Lopes (41) staat niet graag in de belangstelling. Daarnaast had zij tot voor kort geen contact met haar stiefbroers. Laura is de dochter van Camilla Parker Bowles, de vrouw van Prins Charles. Camilla en haar eerste echtgenoot kregen ook nog een zoon, Tom Lopes (44).

Geheime kinderen

Toen Camilla in 2005 toetrad tot de Britse koninklijke familie besloot zij haar kinderen uit de publiciteit te houden, en dat is goed gelukt. De privélevens van haar zoon en dochter bleven zo een goed bewaard geheim.

Volgens bronnen konden Prins William en Prins Harry het tijdens hun jeugd niet bepaald goed vinden met hun stiefzus. Niet alleen het leeftijdsverschil maakte het contact lastig, ook de affaire van Charles en Camilla zorgde voor weinig warme gevoelens tussen de kinderen. Laura weigerde jarenlang om deel te nemen aan officiële gelegenheden, in tegenstelling tot haar broer Tom, die soms wel van de partij was.

Prinses Diana

Andrew Morton, de biograaf van Prinses Diana, vertelt dat de moeder van Prins William en Harry dolgraag een dochter wilde. Een zusje voor haar twee zoons. Dit is ondermeer de reden dat de prinsen het contact met Laura onlangs hebben hersteld.

“Ze doen echt hun best en willen dat hun stiefzus een échte tante is voor George, Charlotte, Louis en Archie.”

Bruidsmeisje

Laura is zelf moeder van drie kinderen: dochter Eliza (12) en tweelingbroers Louis en Gus (11). De gezinnen spreken geregeld af zodat de kinderen samen kunnen spelen. Eliza was overigens één van de bruidsmeisjes bij het huwelijk van Prins William en Kate Middleton in 2011.