Dit is het smalste huis ter wereld van maar 120 cm breed

In Warschau kan je een heel bijzonder huis vinden. Tussen twee kantoorgebouwen staat het smalste huis ter wereld, het Keret Huis. Het huis is maar 120 cm breed maar heeft alles wat je nodig hebt. Een keuken, badkamer, bed, kantoor en een gezellig leeshoekje. Let op: niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

smalste huis ter wereld
Bron: Centrala / Polish Modern Art Foundation / Bartek Warzecha

Architect Jakub Szczesny houdt wel van een uitdaging. Toen hij de lege ruimte tussen de twee kantoorgebouwen zag kreeg hij een idee. Hij ging het op die plak het smalste huis ter wereld bouwen.

Het duurde even voordat Szczesny het perfecte smalle huis had ontworpen. Hij maakte drie ontwerpen en koos uiteindelijk deze. Het is belangrijk dat alle ruimte zo optimaal mogelijk wordt gebruikt zonder dat je een beklemmend gevoel binnen krijgt.

Smalste huis ter wereld
Bron: Centrala / Polish Modern Art Foundation / Bartek Warzecha

Daarom koos Szczesny ervoor om het schuine dak volledig van polycarbonaat platen te maken. Ook de voorgevel van het huis is volledig van deze matte licht doorlatende platen gemaakt. Zo komt er voldoende daglicht binnen, heb je voldoende privacy en een ruimtelijker effect. Hij koos er ook voor het huis op een verhoging te bouwen. Zodra je door de deur aan straatzijde gaat kom je uit bij een trap. Deze brengt je naar de eerste verdieping.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek wat er allemaal op de eerste en tweede verdieping te vinden is: