Serveerster wint de loterij maar belandt dan in een nachtmerrie

Als je denkt dat de loterij winnen een feestje is zal dit verhaal je anders doen denken. Tonda Lynn Dickerson was eind twintig toen haar leven aangrijpend veranderde. Ze won de jackpot, werd miljonair maar kwam ook in een regelrechte nachtmerrie terecht. Ze werd op een gegeven moment zelf ontvoerd!

We gaan terug naar het jaar 1999. Tonda werkte als serveerster bij Grand Bay Waffle House in Alabama. Er komen veel stamgasten waaronder Edward Seward. Hij had die dag voor al het bedienend personeel een lot voor de trekking van die maand meegenomen. Niet vreemd, want Edward geeft de serveersters wel vaker een lot als fooi.

Op het lot dat Tonda had gekregen bleek 10 miljoen dollar te zijn gevallen! Ze was uiteraard dol gelukkig. Maar haar blijdschap was van korte duur. Want zodra haar collega’s hoorde dat ze had gewonnen eisten zij hun deel van de geldprijs op. De vier anderen waren er namelijk van overtuigd dat ze hadden afgesproken dat ze het geld eerlijk zouden verdelen wanneer iemand iets zou winnen.

Jaloerse collega’s

Daar kon Tonda zich helemaal niets van herinneren en dus kwam het tot een rechtszaak. Haar collega’s klagen Tonda aan voor contractbreuk en fraude. De jury oordeelde dat er een mondelinge overeenkomst was tussen de 5 collega’s en dat deze moest worden nagekomen. Dit zou betekenen dat Tonda haar prijzengeld moest verdelen.

Maar Tonda is niet voor één gat te vangen. Ze gaat in hoger beroep! Er was volgens de rechters inderdaad een mondelinge afspraak om het geld te verdelen. Maar volgens de wet van Alabama zijn alle overeenkomsten ongeldig wanneer deze betrekking hebben op gokken. Oeps, jammer collega’s, Tonda gaat er dus met de 10 miljoen dollar vandoor.

Maar dit is pas het prille begin van alle ellende. Lees verder op de volgende pagina: