Familie vindt tijdens schoonmaak hun huisdier terug die al sinds 1982 kwijt was

Een grote schoonmaak is nooit een slecht idee. Lekker troep weggooien en eens flink de bezem door het huis. Je weet nooit wat je tegenkomt tijdens zo’n grondige schoonmaak. Soms vind je dingen terug die je al jaren kwijt bent en waarvan je nooit meer had gedacht ze ooit terug te zien. Dit overkwam ook een familie uit Realengo, Brazilië. Zij vonden tijdens een grote schoonmaak van hun huis hun huisdier terug die ze al sinds 1982 kwijt waren!

schildpad 1982 gevonden

Als jaren vermist

De familie Almeida raakte jaren geleden een geliefd huisdier kwijt. De roodpootschilpad Manuela was plotseling nergens meer te bekennen. De familie was erg verdrietig en zocht het hele huis en de tuin af naar Manuela. Maar na enkele weken moesten ze het opgeven. Ze gingen ervan uit dat de schildpad was weggelopen. Ze waren in die periode aan het verbouwen en hierdoor liepen veel mensen in en uit. Het kon zijn dat de deuren open bleven staan en de schildpad zo de wijde wereld in is getrokken.

Maar nu, jaren later, blijkt Manuele helemaal niet te zijn weggelopen. Sterker nog, de schildpad leefde al sinds 1982 gewoon samen met de familie in huis. Maar ze had een uitermate goede verstopplek gevonden waardoor ze al die tijd onopgemerkt bleef.

Het is een raadsel

Roodpootschildpadden kunnen maar liefst 150 jaar oud worden. Ze kunnen zich daarnaast heel goed aanpassen aan hun omgeving. Zo kunnen ze in verschillende klimaten en leefgebieden overleven. Toch was de familie stom verbaast toen ze Manuela levend aantroffen.

Lees verder op de volgende pagina om te ontdekken hoe de schildpad al die tijd overleefde en waar ze zich had verstopt: