Is dit een Pokémon? Nee, dit is een zeeslak die lijkt op een schaap, en ze bestaan echt! Deze super schattige beestjes heten Costasiella kuroshimae. Of kort gezegd ‘bladslak’. Ze kunnen tot 5 mm lang worden en leven in de wateren rond Japan, Indonesië en de Filipijnen.

Met hun zwarte kraaloogjes, roze wangetjes en felle kleuren lijken deze zeeslakken veel op een cartoonversie van een schaap.

Een bijzonder wezentje

Wat fascinerend is aan dit schattige beestje is dat ze een van de weinige zeedieren ter wereld zijn die fotosynthese kunnen uitvoeren. Dit is het omzetten van zonlicht in energie. De zeeslakken eten enorme hoeveelheden algen. Deze algen leven op zonlicht en kunnen net als een plant fotosynthese uitvoeren. Omdat de slakken zo veel algen eten kunnen zij dit nu ook. Het zijn dus eigenlijk zeeslakken op zonne-energie!

Dankzij deze bijzondere eigenschap kunnen de schaap slakken maanden leven zonder te eten.

De zeeslak schapen lijken ook wel een beetje op een vetplantje

Net als planten komen deze zeeslakken in veel verschillende vormen en kleuren voor. Zijn ze niet prachtig?

Bèèh

Sommige mensen zien eerder een koe dan een schaap in de zeeslakken. Wat zie jij? Boe of Bèèh? Laat het weten via de socials!

Vergeet dit artikel niet te delen met je vrienden en familie via Facebook en volg ook gelijk onze pagina! Zo blijf je altijd op de hoogte van de leukste verhalen.

Meer informatie over deze schattige zeeslakken vind je hier: seaslugforum.net