’s Werelds enige roze reuze mantarog gespot bij het Great Barrier Reef

Tijdens het freediven kwam de Finse fotograaf Kristian Laine wel een heel bijzonder dier tegen. Hij verwachtte die dag wat schildpadden, mantaroggen en haaien te kunnen fotograferen. Maar toen hij deze unieke roze reuze mantarog voorbij zag zwemmen kon hij zijn ogen niet geloven.

Kristian Laine maakte een excursie naar het Great Barrier Reef in de buurt van Lady Elliot Island. Dit is waar hij oog in oog kwam te staan met een dier wat hij nog nooit eerder had gezien. Een prachtige roze reuze mantarog zwemt sierlijk over het koraalrif. De roze kleur, de blauwe zee en de rustige bewegingen van de gigantische rog maken het tot een magisch beeld. Het dier heeft een spanwijdte van bijna 4 meter. De roze mantarog die Laine tegen kwam is (voor zover wij weten) dan ook de enige op de hele wereld.

Dit maakt het een hele bijzondere ontmoeting. Laine wist niet hoe snel hij zijn camera erbij moest pakken om het unieke dier vast te leggen. Laine vertelt aan Australian Geographic dat hij zijn ogen niet kon geloven:

“Ik wist helemaal niet dat er roze manta’s bestaan, dus ik was wat in de war en dacht dat de flitser van mijn camera kapot was”

Lees verder op de volgende pagina: