Dit zijn de 10 populairste vakantiebestemmingen van 2020

Waar gaan we in 2020 naar toe op vakantie? Nou, waarschijnlijk naar één van de populairste vakantiebestemmingen van 2020. Airbnb heeft een lijst samengesteld van de 20 bestemmingen die volgend jaar populair zullen worden. Hierbij werd gekeken naar bestemmingen die net even anders zijn dan de bekende vakantie hot-spots. Van avontuurlijke natuur tot charmante steden, er is voor elke reiziger wat wils. De top 10 vind je hier:

10. Vanuatu

Vanuatu is een eilandengroep in Oceanië, ten oosten van Australië. Het bestaat uit meer dan 80 eilanden waar meer dan 100 inheemse talen worden gesproken. Deze enorme culturele diversiteit, vulkanen, koraalrif, prachtige natuur en heerlijke stranden maken Vanuatu tot één van de populairste vakantiebestemmingen van 2020.

9. Guadalajara, Mexico

Deze Mexicaanse stad staat bekend om haar indrukwekkende architectuur, kleurrijke festivals en groot aantal musea. Daarnaast is Guadalajara flink aan het investeren om de stad fiets en wandel vriendelijk te maken.

8. Luxemburg

Schoonheid zit verborgen in de kleinste dingen. Zo vinden we Luxemburg op de 8e plek van populairste vakantiebestemmingen van 2020. Door haar sprookjesachtige ligging en historische gebouwen werd de stad Luxemburg in 1994 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. Maar Luxemburg heeft nog veel meer te bieden: bosrijke heuvels om heerlijk in te wandelen, middeleeuwse kastelen en fantastische wijngaarden.

7. Eugene, Verenigde staten

De stad Eugene ligt in de Amerikaanse staat Oregon. Misschien ken je de prachtige beelden nog wel uit Wie is de Mol 2017. De stad wordt omringt door heuvels en staat bekend om haar opkomende biologische voedselindustrie. Daarnaast wil de stad in 2020 volledig CO2-neutraal worden. Food-lover kunnen hier helemaal los in de vele restaurantjes en food-festivals.

6. Xi’an, China

Deze Chinese stad slaapt in 2020 nooit. Xi’an heeft een bruisend nachtleven en je kan één van de 30 nachtelijke tours langs alle highlights volgen. Zo kom je onder andere langs verschillende nachtelijke markten en optreden. Wist je dat één van de bekendste Chinese historische fenomenen uit deze stad komt? De terracotta warriors, een leger van honderden soldaten van klei, kan je hier bewonderen.

5. Roemenië

Het prachtige Roemenië vinden we halverwege deze top 10 van de populairste vakantiebestemmingen van 2020. Dit is niet zo gek want hier vind je nog prachtige ongerepte natuur en eeuwen oude stadjes om te ontdekken. Dit maakt het tot de ideale reisbestemming voor iedereen die eens iets ander wil.

4. Sunbury, Victoria, Australië

Op een korte autorit ten noordwesten van Melbourne vind je het prachtige Sunbury. Vooral wijnliefhebbers zullen enthousiast worden. Het gebied staat namelijk bekend om haar wildlife, Victoriaanse architectuur en wijngaarden.

3. Buriram, Thailand

Wat Khao Phra Aungkhan in Buriram, Thailand – Airbnb

In het zuidoosten van Thailand ligt de provincie Buriram. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het imposante Phanom Rung tempel complex. Maar niet alleen de eeuwen oude historie en prachtige natuur maken Buriram volgend jaar een hot-spot. De provincie zal volgend jaar het MotoGP race evenement op het Chang International Circuit organiseren.

2. Bilbao, Spanje

Toen in 1997 het door Frank Gehry ontworpen Guggenheim Museum in Bilbao werd geopend had deze stad haar plekje op de kaart al verworven. Maar toen Bilbao in 2018 werd uitgeroepen tot Stad van het Jaar was de stroom toeristen helemaal niet meer te stoppen. Ga lekker winkelen in de rustieke straatjes en geniet van heerlijke tapas en prachtige architectuur.

1. Milwaukee, Verenigde Staten

Milwaukee River, in Milwaukee, Wisconsin – Airbnb

De meest populaire vakantiebestemming van 2020 wordt volgens Airbnb Milwaukee in Verenigde Staten. Het aantal boekingen is nu al met 729% gestegen. Dit komt onder andere doordat volgend jaar de Democratische Nationale Conventie door Milwaukee wordt georganiseerd. Daarnaast vind je hier veel musea en een levendige horeca.

Nieuwsgierig naar de nummer 11 tot en met 20? Die vind je hieronder. Een mooi stukje Nederland staat er ook in!

11. Cali, Colombia
12. Cape Canaveral, Verenigde Staten
13. Aberdeen, Schotland
14. Courtenay, Canada
15. Ubatuba, Brazilië
16. Les Contamines-Montjoie, Frankrijk
17. Tokio, Japan
18. Kerala, India
19. Malindi, Kenia
20. Maastricht, Nederland