Otters en orang-oetans sluiten vriendschap in Belgische dierentuin

Een vriendschap tussen twee verschillende diersoorten laat ons hart altijd weer smelten. Het herinnert ons er aan dat, hoe verschillend we er ook uitzien, echte vriendschap geen grenzen kent. Deze keer kunnen we genieten van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een familie Orang-oetans en een groep otters.

Otters orang-oetans
FOTO: PAIRI DAIZA PASCALE JONES

Otters en orang-oetans halen de wereldpers

De Belgische dierentuin Pairi Daiza besloot de foto’s van hun bewoners te delen via hun website. Het duurde niet lang voordat de hartverwarmende beelden werden opgepikt door de wereld pers. De super schattige foto’s veroveren in deze quarantaine tijd het internet. Want we zijn wel toe aan een dosis goed nieuws en schattige dieren.

De orang-oetans en otters hebben elkaar recent pas ontmoet. De twee families woonden wel al langere tijd naast elkaar maar konden niet bij elkaar in de buurt komen. Het personeel van de dierentuin besloot om de rivier van de otters door het verblijf van de orang-oetans te laten stromen. En sindsdien hebben de otters en orang-oetans een hele speciale band.

Mathieu Goedefroy, woordvoerder van Pairi Daiza vertelt:

“Orang-oetans moeten voortdurend worden vermaakt en uitgedaagd, zowel emotioneel als fysiek. Hiervoor hebben we een uitgebreid verrijkingsprogramma in het leven geroepen.”

Zo krijgen de orang-oetans puzzels, denkspelletjes en wordt hun voedsel verstopt. Maar ze vinden eigenlijk niet zo leuk als spelen met de otters. De orang-oetans en de otters spelen voornamelijk achtervolgingsspellen en verstoppertje.

“De otters verstoppen zich onder grote boomstammen of houten constructies, dan komt Berani, de baby-orang-oetan, om ze te zoeken. Af en toe komen ze tevoorschijn om hem te plagen. Het is echt geweldig om te zien.”

De schattige beelden spreken voor zich. Lees verder op de volgende pagina voor nog meer foto’s: