Orang-oetan moeder wordt eindelijk herenigd met haar ontvoerde baby

Het leven is onvoorspelbaar en in een seconde kan het een hartverscheurende wending nemen. Orang-oetang moeder Clara leefde samen met haar pasgeboren dochtertje Claria een zorgeloos leven in het Nyaru Menteng Orangutan Rescue Center. Ze hebben hier alle ruimte en hoeven zich geen zorgen te maken over stropers. Maar dan slaat het noodlot toe.

De onderstaande video toont een moment waarvan we allemaal en brok in onze keel krijgen. Baby orang-oetan Clara wordt eindelijk herenigd met haar moeder nadat ze was ontvoerd. De video is een van de nieuwe afleveringen van het tv-programma, Orangutan Jungle School. In deze serie volgen we het leven van orang-oetans in het Nyaru Menteng Orangutan Rescue Center.

De ontvoering van Clarita

In de betreffende aflevering volgen we Clarita, een piep jonge orang-oetan baby die uit de armen van haar moeder wordt ontvoerd. Wanneer medewerkers van het Rescue Center hun ronde doen zien ze dat er iets mis is. Clarita is niet langer bij haar moeder, en moeder Clara is duidelijk van slag. Direct gaan alle alarmbellen af en begint de zoektocht naar de baby.

De kleine orang-oetan is nog veel te jong om zonder haar moeder te overleven. Daarom is het van groot belang dat de twee zo snel mogelijk weer herenigd worden. De medewerkers vinden Clarita na een lange zoektocht in de armen van een andere orang-oetan. Het dominante mannetje Rizki heeft de baby orang-oetan uit de armen van haar moeder ontvoerd!

De video van de hereniging van Clara en Clarita vindt je op de volgende pagina: