Nederlands stel doet een doodenge ontdekking in een tros bananen

Als je dol bent op bananen kan je dit artikel misschien maar beter overslaan. Want wat het stel uit Ridderkerk in een tros bananen vond zal je eetlust waarschijnlijk even bederven.

Nietsvermoedend legde de twee bewoners uit Ridderkerk de boodschappen op het aanrecht. Hoe hadden ze kunnen weten dat ze de hele terugweg vanuit de supermarkt een verstekeling aan boord hadden? Eenmaal thuis gekomen pakten ze samen de boodschappentas uit en kregen ze de schik van hun leven.

Doodenge ontdekking in de tros bananen

Er kroop een gigantische spin uit de zak bananen! Ja wat doe je dan? Rennen? Je huis plat branden? Nee, dit stel hield het hoofd koel en belde de dierenambulance. Zij stonden binnen 10 minuten voor de deur. Ondertussen hielden ze de spin goed in de gaten. Deze kroop onder de keuken.

Slecht humeur

Het ambulancepersoneel gebruikte een klein cameraatje (endoscoop) om de spin te kunnen vangen. Dit ging gelukkig snel en makkelijk omdat de spin een rot humeur had. Hij viel de camera namelijk aan en bleef hieraan hangen. Zo kon hij snel in een bakje worden gestopt.

Het bleek om een zeer giftige wolfspin te gaan. Een medewerker van de Dierenambulance laat weten dat een beet van die spin pijnlijk is en:

“Als je een zwak hart hebt dodelijk.”

Nieuw huis

De wolfspin heeft een nieuw huis gekregen. Hij mag namelijk een tijdje in Diergaarde Blijdorp verblijven. Of hij hier voor altijd mag wonen is nog onduidelijk. De spin kwam waarschijnlijk uit Costa Rica, waar ook de bananen vandaan kwamen.

Een zelfde soort geval in Duitsland

Dit is niet de enige keer dat mensen getrakteerd werden op een nieuwe huisgenoot uit een tros bannen. In Duitsland moest een complete supermarkt ontruimd worden toen een medewerkster een kamspin van bijna 10 cm uit Ecuador tussen de bananen vond. Het gif van deze bananenspin is gelukkig niet dodelijk voor mensen maar de spin kan wel zeer agressief zijn. De winkel moest daarom haar deuren sluiten tot de politie de spin had gevangen.

En in Engeland..

Maar het kan allemaal nog veel erger. In 2018 hapte een Britse vrouw in een banaan die wel erg knapperig bleek te zijn. Ze had de bananen bij de Lidl-supermarkt gekocht en deze bleken vol spinneneitjes te zitten! Juk..

De kans dat je zelf een spin in een tros bananen zal vinden is gelukkig erg klein. De bananen worden namelijk in het land van herkomst grondig gewassen voordat ze naar Nederland worden verscheept.