Baby octopus ruilt zijn plastic beker met aardige duikers

octopus plastic beker

Octopussen zijn enorm slimme dieren. Dit maakt het interessant om te zien hoe ze zich in bepaalde situaties gedragen. De baby octopus in de video hieronder draagt een plastic beker met zich mee. Dit doet hij niet zomaar. Want hij heeft een hele goede reden.

De octopus is een kokosnootoctopus. Deze soort draag altijd een soort van bescherming met zich mee. Vaak zijn dit schelpen of stukken kokosnoot. Maar deze kleine octopus heeft een plastic beker gevonden om zich in te verstoppen.

Hoe slim deze dieren ook zijn, een plastic beker is niet de beste verstopplek voor een octopus. Het plastic is niet hard genoeg om aanvallen van roofdieren te weerstaan. En geen enkel wild dier zou natuurlijk in een plastic huidje moeten wonen. Daarnaast zou een roofvis de octopus met plastic beker en al opslokken want dramatische gevolgen voor de vis zal hebben.

Het is dus de hoogste tijd om te verhuizen. Maar deze octopus is nogal kieskeurig. Wat de duikers allemaal uit de kast moeten trekken om hem te overtuigen zijn plastic beker te verlaten zie je op de volgende pagina: