Toen Nadya Suleman in 2009 moeder werd van een achtling was ze in één klap wereldnieuws. Maar in plaats dat deze super moeder werd bewonderd om haar ongelofelijke prestatie kreeg ze vooral veel kritiek. Verschillende nieuws sites noemde haar ‘octomom’ en online ontstond veel haat tegenover de moeder. Hoe gaat het nu met haar en de achtling? Je leest het hier.

De zwangerschap en bevalling

Nadya kon niet op natuurlijke wijze zwanger worden. Daarom onderging ze een IVF behandeling. Ze was inmiddels gescheiden en besloot daarom een anonieme donor te gebruiken. Omdat de kansen van een succesvolle zwangerschap met IVF klein zijn werden er 12 eitjes van Nadya bevrucht. 8 Hiervan werden vervolgens teruggeplaatst. En het onvoorstelbare gebeurde, alle 8 embryo’s overleefde en Nadya was zwanger van een achtling.  

De geboorte van de achtling was een waar mediaspektakel. Nog nooit was er in de Verenigden Staten een achtling geboren. Wonder boven wonder overleefden alle acht de kindjes de bevalling.

Een moeilijke tijd

Al snel na de geboorte van de achtling kwam er veel kritiek op het gezin. Nadya was een ongehuwde moeder en was met behulp van een anonieme donor zwanger geworden. Daarnaast had ze al 6 kinderen en leefde ze van een uitkering. Veel mensen waren hier zeer kritisch over en er brak een zware tijd aan voor het gezin. De media was keihard en er ontstond een heftig debat over vruchtbaarheid.

Ook financieel had de familie het enorm zwaar. Als alleenstaande moeder kon Nadya niet rondkomen met 14 hongerige monden om te voeden. Ze zag geen andere uitweg dan te gaan werken in de porno-industrie.

Op de volgende pagina zie je hoe de achtling er nu uitziet en lees je hoe het met ze gaat: