Meisje van 5 drijft op eenhoorn midden op zee

Een meisje van pas 5 jaar oud is door de bemanning van een veerboot uit de oceaan geplukt nadat ze bijna een kilometer van de kust was afgedreven op een opblaasbare eenhoorn.

meisje zee eenhoorn

De bemanning en passagiers van een veerboot konden hun ogen niet geloven toen ze het meisje zagen drijven. Midden op zee dreef een opblaasbare eenhoorn met een doodsbang 5-jarig meisje op zijn rug.  

Het meisje dreef op een mooie zomerse zondag weg van het Griekse stadje Antirrio in de Golf van Corith. Ze was die dag van een dagje strand aan het genieten met haar ouders. Maar toen het gezin samen in het water aan het spelen waren nam de stroming de eenhoorn inclusief kleuter mee.  

Gelukkig zat de kleine op een opblaasbare eenhoorn. Daarnaast had ze opblaasbare zwemvleugeltjes om. Maar als het meisje van de eenhoorn in het water was gevallen had ze het misschien niet overleefd. Gelukkig houdt ze de eenhoorn goed vast en drijft ze zo bijna een kilometer van de kust.

Grote paniek

De ouders zijn compleet in paniek en probeerde hun dochtertje eerst zelf nog te bereiken, maar de stroming is te sterk. Ze bellen direct de kustwacht. Deze sturen een bericht naar alle schepen in de buurt. Wie kan het meisje oppikken?!

De veerboot vaart toevallig in de buurt en ontvangt de noodoproep. Ze wijzigen direct hun koers richting de peuter. Al snel zien ze een witte eenhoorn drijven. Ze laten de klep van de veerboot zakken en de bemanning schept het meisje en de eenhoorn uit het water. Ze is alleen geschrokken en inmiddels weer veilig terug bij haar ouders.  

Niet de eerste keer

Je denkt waarschijnlijk dat dit zo’n verhaal is wat bijna nooit voorkomt. Nou, niet dus. Want 14 dagen voordat dit meisje uit zee werd geplukt werd een jongen van 6 op een opblaaszwaan door de stroming meegesleurd! Dit bedenk je toch niet!

Dit gebeurde bij Black Rock Sands in Noord-Wales. De jongen kwam er helaas een stuk minder goed vanaf dan het meisje in Griekenland. Hij viel namelijk van de zwaan en belande 200 meter van de kust in het water. Reddingswerkers waren net op tijd om hem te redden. Hij was al kopje onder gegaan en lag bewusteloos in het water. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met hem.