Dit zijn de 10 meest luxe gevangenissen ter wereld

Niemand wil natuurlijk in de gevangenis terecht komen. Maar als je hoort dat er luxe gevangenissen bestaan waar je mag tennissen, paardrijden en elke dag een biologische maaltijd krijgt zou je bijna een enkeltje bajes boeken.

Er bestaan zogenaamde 5-sterren gevangenissen. Deze luxe gevangenissen lijken meer op een resort dan een kille cel. De gevangenen mogen hier even mogen bijkomen van al hun gekrimineel in plaats van dat ze straf krijgen. Logisch want van al dat inbreken, afpersen en mishandelen wordt je behoorlijk moe. Welke luxe deze gevangenissen hebben ontdek je in de volgende top 10.

10. Cebu gevangenis, Filipijnen

Misschien niet één van de meest luxe gevangenissen in deze lijst, maar wel één van de leukste. Naja, voor sommige dan. Ben je dol op Broadway en musicals? Dan wil je dolgraag in deze gevangenis terecht komen. De gevangenen brengen namelijk hun tijd door met het dansen en zingen van musical en pop nummers en gaan hiermee soms zelfs viral!

9. San Antonia, Venezuela

Deze gevangenis wordt ook wel de ‘feest-gevangenis’ genoemd. Gedetineerde mogen hier alles en maken eigenlijk de dienst uit. Rijke gevangenen hebben voldoende geld om iedere avond een soort Playboy-pool-party te organiseren. Met livemuziek, airconditioning en lange bezoekuren hebben de gevangenen het soms nog beter voor elkaar dan de rest van de Venezolaanse bevolking. Het enige wat de gevangenen niet kunnen is de poort uit lopen.

Lees verder op de volgende pagina: