Dit zijn de 10 meest luxe gevangenissen ter wereld

meest luxe gevangenissen ter wereld

Niemand wil natuurlijk in de gevangenis terecht komen. Maar als je hoort dat er luxe gevangenissen bestaan waar je mag tennissen, paardrijden en elke dag een biologische maaltijd krijgt zou je bijna een enkeltje bajes boeken.

Er bestaan zogenaamde 5-sterren gevangenissen. Deze luxe gevangenissen lijken meer op een resort dan een kille cel. De gevangenen mogen hier even mogen bijkomen van al hun gekrimineel in plaats van dat ze straf krijgen. Logisch want van al dat inbreken, afpersen en mishandelen wordt je behoorlijk moe. Welke luxe deze gevangenissen hebben ontdek je in de volgende top 10.

10. Cebu gevangenis, Filipijnen

Misschien niet één van de meest luxe gevangenissen in deze lijst, maar wel één van de leukste. Naja, voor sommige dan. Ben je dol op Broadway en musicals? Dan wil je dolgraag in deze gevangenis terecht komen. De gevangenen brengen namelijk hun tijd door met het dansen en zingen van musical en pop nummers en gaan hiermee soms zelfs viral!

9. San Antonia, Venezuela

Deze gevangenis wordt ook wel de ‘feest-gevangenis’ genoemd. Gedetineerde mogen hier alles en maken eigenlijk de dienst uit. Rijke gevangenen hebben voldoende geld om iedere avond een soort Playboy-pool-party te organiseren. Met livemuziek, airconditioning en lange bezoekuren hebben de gevangenen het soms nog beter voor elkaar dan de rest van de Venezolaanse bevolking. Het enige wat de gevangenen niet kunnen is de poort uit lopen.

8. Aranjuez gevangenis, Spanje

Zoek je nog een leuk appartementje in Spanje voor je hele gezin? Dan is de Aranjuez gevangenis wellicht wat voor jou. Normaal is het gemis van je gezin één van de grootste nadelen van een celstraf. Nou, hier niet hoor. Je mag je hele gezin meenemen. Zolang de veroordeelde maar iedere ochtend en avond bij de telling aanwezig is. De familie-cellen zijn voorzien van babybedjes en speelgoed.

7. HMP Wandsworth, Schotland

Deze gevangenis is gebaseerd op een universiteit. Iedere gevangene heeft zijn eigen kamer met een eigen badkamer en een plek om te studeren. Zo ziet de gemiddelde studentenkamer er ook uit. Alle gevangenen moeten hier minstens 40 uur per week studeren. Van Engels tot wiskunde en van creatief schrijven tot yoga. Handig als je graag een opleiding wil volgen! Zo kom je geheel verzorgd, en afgestudeerd na het uitzitten van je straf terug in de maatschappij.

6. Halden gevangenis, Noorwegen

Muzikanten en andere creatievelingen zullen een paar maanden in deze gevangenis niet erg vinden. De directeur is van mening dat een gevangenis een plek van verbetering en ontwikkeling moet zijn in plaats van straf. Daarom kan je als gevangene hier gebruik maken van één van de muziekstudio´s om lekker aan je volgende album te werken. Na een dag hard werken kan je nog even aan jezelf werken in de sportschool of op de klimmuur.

5. Justice Center Leoben, Oostenrijk

Een eigen kamer met privé badkamer, keuken en genoeg vermaak om je celstraf zonder verveling uit te zitten. Je kan hier gebruik maken van een luxe sportschool, basketbalveld en tafeltennistafels. Daarnaast staat de gevangenis op een prachtige plek waardoor je altijd kan genieten van een spectaculair uitzicht op de bergen dankzij de glazen buitenmuren.

4. Vrouwengevangenis Pondok Bambu, Jakarta, Indonesië

Het is altijd ladies-night in deze ‘gezellige’ gevangenis. De gedetineerden kunnen in de salon een manicure en pedicure krijgen. Zo zijn ze helemaal klaar om ’s avonds helemaal los te gaan tijdens de karaoke avond. Er zijn geen regels over bezoektijden of hoe je je eigen kamer moet inrichten. Heb je het geld? Dan mag je alle meubels en accessoires kopen die je maar wilt. Je kan zelfs een schoonmaakster inhuren die de boel voor je schoonmaakt.

3. Bastøy gevangenis, Noorwegen

luxe gevangenissen

De 115 gevangenen van Bastøy hebben het mooi voor elkaar. Ze wonen in blokhutten op een eiland voor de kust van Noorwegen. Het dorp is een soort mini maatschappij waarin de gevangen weer leren hoe het is om op een normale manier deel te nemen aan een maatschappij. Ze verbouwen hun eigen voedsel, mogen naar school en krijgen in hun vrije tijd de kans om te tennissen, zonnebaden, paard te rijden of te gaan skiën.

2. Taft Correctional Institution, VS

Deze luxe gevangenis heeft de bijnaam ‘Camp Cupcake’. Rijke Amerikanen die niet graag in een gewone cel terecht komen kunnen hier hun straf uitzitten. Bekende criminelen zoals ‘The Wolf of Wallstreet’ Jordan Belfort brachten hier wat tijd door. In zijn boek vertelt Belfort hoe hij in deze gevangenis voor minder dan 1000 dollar per maand een kok, een butler, een huishoudster en een masseur in dienst had. Dat is geen geld!

1. Het Ritz-Carlton hotel in Riyad

luxe gevangenissen

Zonder twijfel is dit de meest luxe gevangenis ter wereld. Het is namelijk niets minder dan een 5-sterren Ritz-Carlton hotel in Saoedi-Arabië. Hier overnachten naast de gewone gasten, zoals Donald Trump, 200 elitaire Saoedi’s die op deze manier hun celstraf uitzitten. Het gaat om prinsen, ministers, militaire en zakenmensen die veelal van corruptie, witwassen en fraude worden verdacht. Het zou té vernederend zijn om deze gevangenen naar een gewone gevangenis te sturen. Dus daarom krijgen zij een overvloed van marmer, bladgoud, kroonluchters en zijde beddengoed..