Vorige maand was Lionel Vytialingam een paar boodschappen aan het ophalen in de supermarkt. Hij kon niet weten dat deze dag een hond met een briefje om haar nek zijn leven zou veranderen

Op de parkeerplaats van de supermarkt werd plotseling luid getoeterd. Toen Lionel zich omdraaide zag hij dat de commotie werd veroorzaakt door een kleine hond. Het beestje liep helemaal alleen los op straat in de regen. Automobilisten probeerde haar te ontwijken terwijl ze over de weg rende.

De hond is zich van geen kwaad bewust en rent naar auto’s en fietser om ze te begroeten alsof ze ze al jaren kent. Lionel besluit achter de hond aan te gaan. Iedere keer dat de hond op tegenliggers afrent houdt hij zijn adem in. Het lukt hem uiteindelijk dicht bij genoeg te komen. Zodra de hond de uitgestoken armen van Lionel ziet loopt ze naam hem toe.

Lionel kan nu duidelijk zien dat het hondje een vuile vacht vol klitten heeft. Ze is duidelijk al een poos niet meer geborsteld. Maar er valt hem nog iets op. De hond heeft met een elastiekje een briefje om haar nek hangen.

Hij hoopt dat de contact informatie van haar baasje op het papiertje staat. Dan kan hij dit vrolijke hondje terugbrengen naar haar eigenaar. Maar als hij het briefje leest blijkt er iets heel anders op te staan en het doet hem even slikken.

Het vervolg lees je op de volgende pagina: