Man redt uitgehongerde hond van onbewoond eiland

De moeilijke weg naar een nieuw huis

Foster gaf Negrita wat te eten en nam haar mee naar de boot. Ze lijkt enorm opgelucht dat ze het eiland eindelijk mag verlaten. Zodra ze de dichtstbijzijnde stad bereiken neemt Foster haar mee naar een dierenarts. Hier wordt Negrita onderzocht en behandeld voor haar vlooien en teken. Gelukkig blijkt ze alleen een paar kilo aan te moeten komen en verder in goede gezondheid.

Negrita blijkt een enorm lief karakter te hebben. Foster kan daarom ook eigenlijk geen afscheid van haar nemen en besluit haar te adopteren. Maar dit is makkelijk gezegd dat gedaan. Want je mag niet zomaar een hond uit Brazilië meenemen in het vliegtuig naar Noord-Ierland.

Gelukkig weet Foster iemand in Sao Paulo te vinden die, tot alles geregeld is, op Negrita wil passen. Hij verwacht dat hij binnen drie weken toestemming zal krijgen om de hond mee te nemen naar Noord-Ierland. Maar dit zal uiteindelijk maar liefst 5 maanden duren!

PlayforStrays

Niet alleen de administratieve rompslomp is een tegenvaller, ook de kosten om Negrita over te vliegen blijken enorm hoog. Daarom besluit Foster een crowdfunding te starten en met succes!

Dankzij alle gulle giften en de lieve foster familie mag Negrita nu Noord-Ierland haar thuis noemen.

Volg jij The Scoop al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer één van onze verhalen.