Leeuwin vangt baby-baviaan
Evan Schiller

Instinctief voelt de kleine baviaan dat er gevaar dreigt en het beestje probeert zo snel mogelijk in een boom te klimmen. Maar één van de leeuwinnen heeft hem al gezien. De baviaan is pas een maand oud en nog niet sterk genoeg om te klimmen.

Leeuwin vangt baby-baviaan
Evan Schiller

De leeuwin en baby-baviaan staan oog in oog. De fotografen zien de bui al hangen en bereiden zich voor om een indrukwekkende jacht foto te maken.

Leeuwin vangt baby-baviaan
Evan Schiller

… maar in plaats daarvan deed de leeuwin iets opmerkelijks: niet alleen at ze de baby-baviaan niet op, ze duwde hem zachtjes met haar voorpoot en pakte hem voorzichtig op.

Leeuwin vangt baby-baviaan
Evan Schiller

Na een tijdje pakte ze de baviaan zachtjes op met haar mond en liep weg, waarna ze ging zitten met de baby tussen haar voorpoten.

Evan Schiller

De twee blijven een tijdje samen rusten. De baby-baviaan probeert zelfs bij de leeuwin te zogen. Maar de rust wordt al snel verstoord door twee ongenode gasten.

Evan Schiller

Twee grote mannetjes leeuwen komen hun deel van de prooi opeisen. Wanneer ze de baby-baviaan opmerken zijn de mannetjes absoluut niet zo zorgzaam als de dames. De leeuwin probeert de mannen weg te jagen om zo ‘haar nieuwe baby’ te beschermen.

Evan Schiller

Toen gebeurde er nog iets ongelooflijks. De groep bavianen verstopte zich nog steeds in de bomen. Maar ze hielden de kleine baviaan goed in de gaten. Toen de leeuwin was afgeleid door de mannetjes greep een baviaan zijn kans. Hij sprong naar benden en pakte de baby-baviaan zo snel mogelijk op.

Evan Schiller

Een tijdje nadat de baby was gered, zagen Evan en Lisa hem terug in de armen van zijn vader. Lisa zegt tegen National Geographic:

“Wat er ook gebeurt, de jonge baviaan is voor mij een inspiratie voor en een herinnering dat het leven fragiel is. Ongeacht hoeveel we vechten om de uitkomst te beheersen, alles wat we kunnen doen is in het moment leven.”

Volg jij The Scoop al op Facebook? Doen, is leuk! Dan blijf je altijd op de hoogte van onze nieuwste artikelen.