Leeuwin vangt baby-baviaan

De natuur kan prachtig maar ook enorm wreed zijn. Een hongerige leeuwin vangt een baby-baviaan. Het leek een gewone dag op de Afrikaanse Savanne. Maar wat er vervolgens tussen deze twee gebeurt zal je zeker verrassen.

Toen de fotografen Evan Schiller en Lisa Holzwarth op safari waren in het Selinda Camp in het noorden van Botswana, waren zij getuigen van een hele bijzondere ontmoeting tussen twee wilde dieren. Tijdens een rit over de savanne komen ze een grote groep bavianen tegen. Aan National Geographic vertelt Lisa:

“Er kwam een groep van 30 tot 40 bavianen onze kant op gerend, en ze maakte enorm veel lawaai.”

Het was een enorme chaos. De dieren waren duidelijk ergens bang voor en vluchtten alle kanten op. Schreeuwend klommen de bavianen de bomen in. Toen zagen de fotografen duidelijk wat er aan de hand was. Twee grote leeuwinnen kwamen uit het hoge gras gerend en bestormde de groep bavianen.

In de chaos wist een leeuwin een baviaan te vangen, maar deze baviaan was niet alleen, ze had een piepjonge baby-baviaan op haar rug. De moeder overleefde de aanval niet en de baby laat zijn moeder los. Vanaf dit moment fotograferen Schiller en Holzwarth de jacht.

De indrukwekkende foto’s vind je op de volgende pagina: