Leeuw wordt omsingeld door 20 hyena’s, hoe loopt dit af

leeuw aangevallen hyena's

De natuur kan prachtig maar ook enorm onvoorspelbaar zijn. In de spannende BBC natuurserie Dynasties wordt een eenzame mannetjes leeuw omsingeld door 20 hyena’s, maar het loopt niet af zoals je misschien verwacht.

Leeuwen en hyena’s zijn beroemde rivalen, net als in de Disney-klassieker The Lion King. Beide leven in hetzelfde gebied en eten veelal dezelfde prooien. Niet zo gek dat de twee diersoorten vaak met elkaar in de clinch liggen.

Leeuwen worden niet voor niets de koning van de dieren genoemd. Ze zijn enorm sterk en krachtig. Maar onderschat de hyena niet. Hoewel ze kleiner zijn dan een leeuw zijn ook hyena’s enorm sterk. Daarnaast leven ze in grote groepen waardoor ze snel de overhand hebben.

Vooral wanneer een leeuw het in zijn eentje moet opnemen tegen een groep hyena’s is de kans dat hij dit kan navertellen niet groot. In de serie Dynasties volgen de camera’s de jonge leeuw Red over de Afrikaanse savanne. Naarmate mannetjes leeuwen volwassen worden gaan ze steeds vaker alleen op pad. Maar tijdens zijn wandeling loopt Red recht in het territorium van een grote groep hyena’s. Zodra ze hem zien omsingelen ze de jonge leeuw, dit ziet er niet goed voor hem uit..

De indrukwekkende foto’s vind je op de volgende pagina: