Deze kat met een zeldzame vorm van dwerggroei blijft voor altijd een kitten

Kat dwerggroei kitten

Wie wil er niet dat zijn huisdier voor altijd klein blijft. Een kitten of puppy is ongelofelijk schattig. Maar huisdieren groeien altijd op. Nou ja, niet altijd, zo bewijst deze kat die door een zeldzame vorm van dwerggroei voor altijd een kitten zal blijven.

In Wolverhampton, Engeland werd op een dag een verlaten kitten gevonden. Het diertje was helemaal alleen achtergelaten. Gelukkig waren er lieve mensen die het katje vonden en naar de dierenpraktijk brachten.

Redder in nood

Maar toen de dierenarts de kitten onderzocht viel haar gelijk iets vreemds op. De kat bleek troebele oogjes te hebben. Dit is een aandoening die wel vaker voorkomt bij katten. Waarschijnlijk is dit de reden dat het katje op straat was achtergelaten.

Volkomen onterecht natuurlijk. Want een ziek diertje in de steek laten is niet alleen ongelofelijk harteloos. Maar deze aandoening betekent ook niet dat de kat niet kan zien. Troebele ogen beïnvloeden het gezichtsvermogen van de kat niet.

Een medewerkster van de dierenkliniek is opslag verliefd wanneer ze het katje ziet. Emily Tomlinson besluit daarom de kitten te adopteren. Ze noemt hem Munchie en neemt hij mee naar huis. Maar na enkele maanden blijkt ze geen gewone kat in huis te hebben genomen.

Lees verder op de volgende pagina om te lezen hoe dit afloopt en voor nog veel meer schattige foto’s: