IKEA deelt 6 manieren om een fort te bouwen van je meubels

IKEA heeft instructies gedeeld voor het bouwen van 6 fantastische meubelforten. Waarom? Omdat forten cool zijn, daarom.

Slaat de verveling toe na al die weken binnen zitten? Geen zin om nog een bananenbrood te bakken of legpuzzel te maken? Bouw deze dag dan een fort van je IKEA meubels!

Van binnen zijn we allemaal nog een beetje kind. Dus of je nu kinderen hebt of niet, deze forten wil je allemaal uitproberen. En dit geldt zeker voor alle volwassenen die als kind niet met de kussens van de bank een fort mochten bouwen van hun ouders. “Want dan ging het stuk en werden de kussens vies”. Maar nu ben jij de volwassenen en maak jij de regels! YES!

Deze forten zijn ook uitermate geschrikt voor een date night. Verras je geliefde met een romantische Netflix avond in een zelf gehoud IKEA fort. Hapje, drankje, lichtsnoer en jullie avond kan niet meer stuk.

Hieronder vindt je de 6 verschillende instructies voor het bouwen van een IKEA fort. De instructies zijn gemaakt door het Russische reclamebureau Instinct. Je kan kiezen uit een huis, fort, wigwam, kasteel, grot en kampeertent.

1. Het fort

Je hebt nodig: een bank, 2 lakens, 10 wasknijpers, een plaid en 3 kussens om op te zitten.

IKEA fort

We beginnen met het klassieke fort. Dit knusse fort geeft veel privacy en is (afhankelijk van de grootte van je bank) geschikt voor 1 volwassene of 2 kinderen. Zo kan mama of papa even ontsnappen aan de kinderen met een goed boek en noise cancelling headphones. “Ben even werken”.

2. Het huis

Je hebt nodig: een tafel, 2 lakens, 10 wasknijpers, 8 boeken, een lamp / lantaarn en een knuffeldier.

Dit fort zullen de meesten van ons wel eens hebben gemaakt. Het is super snel klaar en zeer geschikt voor jonge kinderen. De tafel zorgt namelijk voor minimaal instortingsgevaar. Maak het in de tent gezellig door kussens en een vloerkleed neer te leggen. Kinderen kunnen zelfs een nachtje op een luchtbed doorbrengen in dit gezellige huisje. Misschien willen pap en mam wel wat snacks langs brengen en een verhaal voorlezen.

3. De wigwam

Je hebt nodig: een kapstok, 2 lakens, 8 boeken, een touw, een lichtsnoer, 3 kussens en 10 knijpers.

IKEA fort

Voor alle kinderen die graag een wildwest avontuur naspelen mag de wigwam niet ontbreken. Maar dit IKEA fort is ook uitermate geschikt voor een romantische film avond. Leg het fort vol met kussens en zet jullie favoriete film aan.

4. Het kasteel

Je hebt nodig: 4 eetkamerstoelen, een kledingrek / kapstok, 2 lakens, 16 wasknijpers, een lichtsnoer, een vloerkleed en 3 kussens om in te zitten.

Het je een groot gezin of gewoon veel ruimte nodig? Dan is het kasteel het IKEA fort voor jou. Je kan dit IKEA fort namelijk gemakkelijk uitbreiden door meer stoelen toe te voegen. Dit kasteel is de ideale plek om een gezelschapsspel met het hele gezin te doen.

5. De grot

Je hebt nodig: een fauteuil, een laken, 8 boeken, een richtsnoer, een rol tape en 3 kussens om op te zitten.

Dit IKEA fort is veruit het gemakkelijkste te bouwen. Je maakt in een mum van tijd een gezellig hoekje om te lezen en je even terug te trekken. Zeer geschikt voor mensen met een minimalistische leefstijl.

6. De kampeertent

Je hebt nodig: een kledingrek, 2 lakens, 8 boeken, 10 wasknijpers, een hangend droogrek en een lichtsnoer.

IKEA fort

Heb jij ook zo’n hangend droogrek je van de IKEA in huis? Dan wil je sowieso dit IKEA fort bouwen. Wordt dat droogrek toch nog gebruikt. Je maakt van het droogrek en het lichtsnoer een stijlvolle kroonluchter om je kampeertent van wat klasse te voorzien. Glaasje bubbels en een goed boek erbij. Tadaa, een IKEA fort voor een queen!

Het Instagram-account van IKEA Rusland moedigde mensen aan om hun creaties te delen met de hashtag # явдомикеикеа, wat zich vrij vertaald vertaalt naar ‘Ik ben in een IKEA-huis’.