Heimwee naar Hyves? Zo kan je je oude profiel terugvinden

Hyves profiel terugvinden

Awh, wie verlangt er niet terug naar de tijd van krabbels, porretjes en dansende bananen? Social media netwerk Hyves was tussen 2004 en 2013 enorm populair. Op het hoogtepunt hadden bijna 10 miljoen Belgen en Nederlanders een Hyves-profiel.

De komst van Facebook gooide roet in het eten en steeds meer mensen stapte over naar dit netwerk. Dit zorgde ervoor dat Hyves in 2013 offline ging.

Voor de echte diehard Hyvers was dit even slikken. Snel haalde iedereen zijn profiel leeg, sloeg alle foto’s op en kopieerde alle krabbels. Want zodra Hyves offline zou gaan zou dit allemaal verdwijnen.

Of toch niet?

Maar niets is minder waar. Zal ik je eens een geheimpje vertellen wat eigenlijk iedereen al weet? Wanneer iets eenmaal op het internet is gezet zal het bijna nooit meer verdwijnen. Om jullie een technisch verhaal te besparen komt dit in het kort doordat er constant kopieën van het web worden gemaakt. Wanneer iets van het web wordt “verwijdert” gebeurt dit vaak alleen met de voor het publiek zichtbare content die in handen is van de eigenaar. De rest blijf gewoon bestaan omdat het veel te veel werk is om al deze kopieën op te sporen en te verwijderen.

Dit is slecht nieuws voor mensen die veel waarde hechten aan hun privacy of iets online hebben staan wat ze liever voor altijd zien verdwijnen. Het is goed nieuws voor alle mensen die met een nostalgisch gevoel terug denken aan hun Hyves profiel.

Lees verder op de volgende pagina en ontdek hoe je jouw oude hyves profiel weer kan zien: