Ze heeft haar hond leren praten dankzij een ingenieus apparaat

hond praten stella

Vraag je je wel eens af wat er in het hoofd van je hond omgaat. Het zou zo veel makkelijker zijn als je hond kon praten. Nou, je gaat het niet geloven, maar er is een hond in Amerika die dankzij een ingenieus apparaat kan praten.

Christina Hunger is een taalwetenschapper uit  San Diego (VS) en de trotse eigenaar van hond Stella. Christina droomde er net als veel andere baasjes van met haar hond te kunnen praten. Daarom bedacht ze een apparaat wat het mogelijk maakt voor Stella om te communiceren. Wil je dit zelf ook? Koop hier geluidsknoppen om je hond te leren praten!

https://www.instagram.com/p/B0bjh2QBfbT/?utm_source=ig_embed

Een hele slimme hond

Toen Stella pas 2 maanden oud was begon Christina al met de training. Ze merkt al snel dat Stella enorm slim is en snel leert. Het communicatie apparaat bestaat uit een houten vloerplaat met daarop verschillende drukknoppen. Iedere knop produceert een ander geluid. Christina en haar vriend spreken zelf de woorden achter de knoppen in. De knoppen hebben ook verschillende kleuren maar dit heeft verder geen betekenis. Het ziet er gewoon vrolijk uit.

Christina begint Stella te introduceren aan enkele woorden en drukknoppen. Ze plaatst de knoppen op verschillende plaatsen in het huis. Zo zit de knop met het woord ‘buiten’ bij de deur, de knoppen met ‘eten’ en ‘water’ bij Stella’s voedsel en de knop ‘spelen’ bij haar speelgoed. Zo leert de hond welke worden bij welke acties en objecten horen.

Naarmate Stella beter wordt in het gebruiken van de knoppen komen er steeds meer woorden bij zoals de namen van haar baasjes en ‘love you’. Stella begon op een dag zelf combinaties te maken met de woorden en rende zo door het hele huis om de knoppen in te drukken. Daarom besloot Christina alle knoppen op één plek in het huis te plaatsen. Inmiddels is Stella 2 jaar oud en kan ze communiceren als een 2-jarig kind.

https://www.instagram.com/p/B4QAxF1ht3K/

Hoewel er steeds meer woorden bij komen is het belangrijk dat de knoppen altijd op dezelfde plek op het bord blijven. Stella leert namelijk de locatie van de knop en de betekenis. Nieuwe woorden en knoppen worden daarom altijd aan de rechter zijkant toegevoegd. Stella kent momenteel maar liefst 37 woorden!

Stella praat niet graag tegen een lege ruimte. Daarom drukt ze meestal eerst de knop met het woord ‘kijk’ in. Vervolgens kijkt ze naar haar baasjes om te zien of ze hun aandacht heeft getrokken. Vervolgens vertelt ze wat ze net heeft gedaan of wat ze graag wil doen.

Wij zouden echt compleet smelten wanneer onze hond tegen ons ‘love you’ zou zeggen:

https://www.instagram.com/p/B_8eA94hdcs/

Uiten van emoties

Maar Stella laat het ook weten wanneer ze het ergens niet mee eens is. Zo heeft ze een knop om aan te geven dat ze boos is. Hieronder laat ze zien dat ze niet tevreden is met haar ontbijt. Ze drukt op de knop ‘boos‘, en als haar baasje vraagt waarom ze boos is zegt ze: Stella, eten eten eten. Duidelijke taal!

https://www.instagram.com/p/B9rx2bGBwZp/?utm_source=ig_embed

Wil je op de hoogte blijven van Stella de pratende hond, volg haar dan op Instapgram.