Oeps! Dit is waarom je gevonden geld beter op straat kan laten liggen

gevonden geld

Je zou toch zeggen dat het je geluksdag is wanneer je op straat een bankbiljet vind. Toch kan zo’n leuke meevaller heel ongelukkig voor je uitpakken. Zo overkwam ook de 23 jarige Nicole Bailey uit Engeland.

Wat doe jij met gevonden geld? Lever je het in bij de politie of steek je het in je eigen zak? Het ligt misschien een beetje aan de situatie en de hoogte van het bedrag. Een klein bedrag als een euro houd je waarschijnlijk zelf, terwijl je een stapel bankbiljetten wel aan de politie geeft (toch?) Je weet maar nooit welke criminele bende het anders bij je op komt halen.

Nicole dacht de gelukkig vinder van 20 pond te zijn. Omgerekend is dit zo’n 25 euro. Er was op straat verder niemand te bekennen dus besloot ze het geld zelf te houden. Wat zij niet wist was dat de rechtmatige eigenaar al opzoek was naar het geld.

Camerabeelden

Even daarvoor was een man het biljet verloren tijdens het pinnen bij een winkel. Hij melde dit bij de manager. Zoals je weet hebben de meeste winkels een beveiligingscamera. Op deze beelden was duidelijk te zien dat Nicole het geld opraapte.

Bekennen

Dit was reden genoeg om de politie in te schakelen(!) Nicole werd naar het bureau gebracht en daar verhoord. Eerst ontkende ze het briefje te hebben opgepakt maar toen ze de camerabeelden te zien kreeg kon ze niet anders dan bekennen.

Voor de rechter

De zaak kwam zelfs voor de rechter! Deze veroordeelde de vrouw tot een boete van 175 pond. Het is in Groot-Brittannië namelijk strafbaar gevonden geld zelf te houden. Je moet zelf de eigenaar opsporen of de politie op de hoogte stellen. Nicole hoeft gelukkig niet de gevangenis in maar heeft dankzij deze actie wel de rest van haar leven een strafblad.

Denk daarom nog maar even twee keer na voordat je geld op straat ziet liggen. Pak je het op of niet?

Volg jij The Scoop al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer zo’n leuk artikel!