Gevangene start zijn eigen TikTok kookshow vanuit zijn cel

Jeron Combs is de nieuwste TikTok sensatie. Zijn filmpjes worden wereldwijd door miljoenen mensen bekeken. Maar Jeron is niet een doorsnee socialmedia influencer. Nee, deze man is bekend door zijn eigen kookshow die hij filmt in zijn cel!

Je leest het goed, Jeron zit momenteel in een gevangenis in de VS. De nu 31-jarige Jeron zit een celstraf uit van 70 jaar plus levenslang nadat hij op 18-jarige leeftijd is veroordeeld voor moord met voorbedachten rade. Zeker geen lieverdje dus..

Als gevangene besloot hij zijn eigen eten te gaan koken. Jeron was ontevreden over het voedsel wat in de kantine werd geserveerd en vond het leren van een nieuwe vaardigheid wel een mooie uitlaatklep. Maar het was nog niet gemakkelijk om te beginnen met koken. Want hoe doe je dat vanuit een gevangenis cel?

 kookshow cel gevangene

Koken in een gevangenis cel doe je zo

Jeron vond een kapotte kookplaat in de keuken van de gevangenis. Hij stak de kookplaat in een stopcontact en plaatste hem vervolgens onder zijn metalen bed, waardoor hij het oppervlak heet werd. Door een plek op het metalen bed op te schuren heeft hij een prima grillplaat gecreëerd.

De gevangene kan alleen voorverpakt voedsel gebruiken om zijn maaltijden te bereiden. In Amerikaanse gevangenissen hebben gevangene de mogelijkheid zelf voedsel te kopen. Door met deze producten creatief aan de slag te gaan weet Jeron burrito’s, hamburgers, quesadilla’s, taco’s en zelfs taart te maken. Behoorlijk indrukwekkend met de beperkte middelen die hij heeft.

Een kookshow vanuit de gevangenis

Hij kookt niet alleen voor zichzelf. Soms verrast hij zijn vrienden en celgenoten met een zelfgemaakte maaltijd, zoals op hun verjaardagen of tijdens speciale gelegenheden. Jeron vond het koken als gevangene zo leuk dat hij besloot zijn eigen kookshow te filmen vanuit de gevangenis. De filmpjes postte hij op TikTok en al snel begon zijn kookshow op te vallen.

Jeron had nooit verwacht dat miljoenen mensen naar zijn gevangenis TikTok kookshow zouden kijken. Maar hij is blij dat hij zijn kijkers kan informeren over het leven in de gevangenis.

“Ik wil niet dat mensen op ons neerkijken vanwege de fouten die we hebben gemaakt en laten zien hoe de gevangenis voor sommige mensen een andere plek is.

Sommige mensen denken dat het allemaal om geweld gaat door wat ze op TV zien, maar het gaat zoveel meer om wat mensen niet zien. Ik wil ze kunnen informeren over wat er achter deze muren gebeurt.”

In zijn nieuwste creatie kookte Jeron bacon-cheeseburger met daarop ketchup, mosterd en saus. De filmpjes zijn te zien op zijn TikTok-kanaal, @blockboyjmomey.

Bekijk de video’s hieronder en zie hoe Jeron burritos en taart maakt voor zijn TikTok kookshow vanuit zijn cel in de gevangenis: