“Friday” Rebecca Black deelt emotioneel bericht online

Rebecca Black’s brief

Vandaag 9 jaar geleden werd een muziek video voor het nummer “Friday” op het internet geplaatst. Ik wil niets liever dan iets tegen mijn 13 jarige ik zeggen, die zich enorm schaamde voor zichzelf en bang was voor de wereld. Tegen mij 15 jarige ik die zich alleen voelde en niemand had om mee te praten over de depressie waar ze mee worstelde. Tegen mijn 17 jarige ik, die naar school ging om, net als haar vrienden, met eten bekogeld te worden. Tegen mijn 19 jarige ik, die door bijna elke producent en songwriter werd afgewezen. Tegen mezelf een paar dagen geleden, die zich walgde van zichzelf toen ze in de spiegel keek! Ik probeer mezelf eraan te herinneren dat iedere dag nieuwe kansen brengt om je realiteit te veranderen en weer vrolijk te zijn. Die ene keuze bepaalt niet wie jij bent. Tijd heelt alle wonden en niets is eeuwig. Het is een proces wat nooit te laat is om te starten. Dus daar gaan we! Dit is misschien iets raars om te posten maar de eerlijkheid voel beter dan wat dan ook. 

Haar woorden zijn behoorlijk indrukwekkend. Mensen staan er vaak niet bij stil hoeveel impact ze op een ander kunnen hebben met een negatieve comment online. Vooral jongeren kunnen de rest van hun leven ‘last’ blijven houden van negatieve online ervaringen. Daarom is de brief van Rebecca een belangrijke herinnering aan iedereen die online trolt.

Doe eens lief

Mooi dat ze advies geeft aan haar jongere zelf, maar zij is in dit geval niet het probleem geweest. Ze was simpelweg een tienermeisje die voor de lol een liedje heeft geschreven en een video clip heeft gemaakt. Moet gewoon kunnen toch? Zonder dat je hierom digitaal wordt gefileerd? Wanneer je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niets..

Tweede kans

Het gaat gelukkig goed met Rebecca. Ze deed overigens in 2018 mee aan een Amerikaanse talenten jacht, ‘The Four’,  en liet even horen dat ze prachtig kan zingen. Rebecca verraste de jury en het publiek met haar zwoele versie van ‘Bye, bye, bye’, een cover van N’sync. Bekijk haar optreden hieronder: