“Friday” Rebecca Black deelt emotioneel bericht online

Wie 2011 bewust heeft meegemaakt kent haar zeker weten: Rebecca Black. Ze ging in dat jaar compleet viral met haar muziek video “Friday”. Handen omhoog als je dit nummer vandaag de dag ook nog steeds mee kan zingen.

Een catchy nummer was het zeker, van de destijds 13-jarige Black. Maar de dag dat de video op het internet werd geüpload veranderde het leven van de Amerikaanse. En niet op een goede manier. Hoewel de video compleet viral ging en miljoenen keren bekeken werd, waren de reacties over het algemeen nogal negatief. Door veel mensen werd haar nummer zelfs ‘het slechtste liedje ooit’ genoemd.. Ai!

Zoveel negatieve aandacht en kritiek is voor niemand leuk. Maar stel je eens voor hoe zwaar dit moet zijn voor een 13-jarig meisje! Online werden de ergste dingen gezegd en ook op school moest Rebecca het ontgelden. Het pesten werd zelfs zo erg dat ze gedwongen werd met school te stoppen.

Maar Rebecca bleef dromen van een carrière als zangeres. Helaas achtervolgde ‘Friday’ haar en wilde geen enkele producent nog met haar werken. Nu, 9 jaar later poste Black een emotionele brief aan zichzelf online. Ze geeft hierin advies aan haar jongere zelf.

Lees verder op de volgende pagina en zie hoe Rebecca er tegenwoordig uitziet: