15 Dingen die je niet wist over Netflix’s hitshow Tiger King en Joe Exotic

Netflix-documentaire Tiger King is erin geslaagd ons in een tijd van thuisisolatie en quarantaine een welkome afleiding te bieden.  De razend populaire serie van zeven afleveringen, geregisseerd door Eric Goode en Rebecca Chaiklin, vertelt het verhaal van Joseph Maldonado-Passage, beter bekend als Joe Exotic, en zijn exotische dierenpark in Oklahoma.

Alleen de mensen zonder netfix abonnement hebben deze serie waarschijnlijk nog niet gezien. Maar zelf zij zullen van Joe Exotic hebben gehoord. Want het internet staat inmiddels vol verhalen en memes. Toch zijn er nog genoeg feitjes over de Tiger King aka Joe Exotic die niet lang iedereen kent. Wij hebben de 15 leukste voor je op een rij gezet:

1. Joe was ooit politieagent

Je kan het bijna niet geloven als je de Netflix documentaire hebt gezien, maar Tiger King Joe Exotic was in zijn jonge jaren politieagent. Hij was pas 19 jaar oud en kwam net van de middelbare school toen hij werkte als sheriff in Eastvale, Texas. Een klein stadje met maar 500 inwoners. Hij stopte als sheriff toen hij uit de kast kwam en naar Florida verhuisde.

2. Dit is niet de eerste documentaire over Joe Exotic

Heb je alle afleveringen van Tiger King al verslonden? Dan wordt je vast enorm gelukkig van het nieuws dat er nog een documentaire over Joe Exotic bestaat. In 2011 verscheen Louis Theroux: America’s Most Dangerous Pets.

3. Zingt Joe Exotic zelf in zijn nummers?

In verschillende afleveringen van Tiger King kunnen we genieten van een aantal muzikale pareltjes zoals ‘I saw a tiger’. Joe schept ook graag op over zijn zangcarrière. Maar iedereen met oren kan horen dat de zwoele country stem in de nummer voor geen meter lijkt op de stem van Joe.

De echte muzikanten heten Vince Johnson en Danny Clinton. Ze hebben nooit betaald gekregen omdat ze gratis wilde werken voor Joe die hun oneindige fame beloofde. Clinton is inmiddels helaas overleden. Joe zingt overigens op de nummer wel mee. Daarom is in de documentaire niet dieper ingegaan op dit feit. De makers wilden niet dat Joe de rechten op de muziek zou verliezen.

Netflix / Youtube

4. Dillon Passage is nog steeds getrouwd met Joe Exotic

Joe Exotic zit inmiddels alweer anderhalf jaar in de gevangenis. Toen hij werd veroordeeld was hij net getrouwd met Dillon Passage. Veel mensen vragen zich af of Dillon en Joe na al die tijd nog samen zijn. Dillon reageerde via Intagram op de vraag:

“Ik ben nog steeds getrouwd met Joe, maar mijn social-mediaplatform wordt niet gebruikt voor Joe-dingen. Dank je wel.”

5. Joe had nog een vierde echtgenoot

We hebben allemaal kunnen zien dat Joe in het huwelijksbootje stapt met John Finlay en Travis Maldonado in prachtige matchende fel roze overhemden. Vervolgens geeft Joe het ja-woord aan Dillon Passage waarmee hij nog steeds getrouwd is. Maar wist je dat Joe hiervoor was getrouwd met J.C. Hartpence. Hij zit naar verluidt momenteel in de gevangenis voor een moord die hij pleegde na zijn echtscheiding met Joe Exotic

6. Exotic’s dierentuin had een beroemde alligator

Eén van de alligators in het dierenpark van Joe Exotic woonde vroeger op de Neverland Ranch van Michael Jackson. De popster had verschillende wilde dieren waaronder olifanten, giraffen, slangen, apen en tijgers.

Als je Tiger King hebt gezien weet je dat meerdere alligators hun dood hebben gevonden tijdens een nogal verdachte brand in de studio van Joe Exotic. De alligator uit Neverland heeft de brand wonder boven wonder overleefd.

7. Nog een verdachte brand

Na de brand in studio van de dierentuin brandde ook het huis van Rick Kirkham af. De regisseur woonde in Dallas Texas toen zijn huis, 6 maanden na de brand in de dierentuin, ook compleet afbrandde. Ook dit vuur is hoogstwaarschijnlijk aangestoken. Na het incident verhuisde Kirkham naar Noorwegen waar hij nu ook nog woont.  

Netflix / Youtube

8. Doc Antle was onderdeel van Britney Spears 2001 VMA’s optreden

Wie herinnert zich het legendarische optreden van Britney Spears tijdens de VMA’s niet. De beelden van de zangeres met een gigantische albino python om haar schouders zijn op iedereens netvlies gebrand. Maar tijdens de show waren er ook tijgers en leeuwen op het podium. En als je goed kijkt zie je dat niemand minder dan Doc Antle de dieren begeleid.

9. Hij was ook te gast in ‘The Tonight Show’

Doc Antle was ook meerdere keren te gast in ‘The Tonight Show‘. Dit is een van de grootste late night talkshows van Amerika. Hij brengt exotische dieren naar de show en vertelt over de dieren. In sommige afleveringen laat presentator Jay Leno zelfs met tijger welpjes spelen, oeps..

10.  Een prehistorisch wezen

Joe Exotic had een speciaal doel voor ogen met het fokken van tijgers en leeuwen. Hij wilde door de twee met elkaar te kruisen een uitgestorven katachtige uit de oertijd terug brengen. De sabeltandtijger was een grote katachtige met indrukwekkende slagtanden. Maar biologen zijn er unaniem over eens dat dit op deze manier onmogelijk is.

11. Je kunt een Joe Exotic Presidential Campaign Condom kopen op Ebay

Dit is alleen weggelegd voor echte fans, maar als je dolgraag zo’n legendarisch condoom met het gezicht van de Tiger King Joe Exotic erop wil hebben moet je wel je portemonnee trekken. Voor $ 500 is hij van jouw: Ongebruikt

12. John Finlay heeft een nieuw gebit

Finlay viel behoorlijk op in de show omdat hij maar nog maar een paar zichtbare tanden in zijn mond had. Maar nu heeft hij een volledig gebit en is hij bijna onherkenbaar.

View this post on Instagram

New teef, who dis? #tigerking #johnfinlay

A post shared by Hayley Kelly (@kellyboysmum) on

13. Jeff Lowe is nog samen met Lauren Dropla

Jeff Lowe en Lauren Dropla zijn tegen alle verwachtingen in nog een setje. Lowe staat bekend als vrouwenverslinder en ruilt zijn vriendinnen constant in voor jongere modellen. Jeff en Lauren zijn zelfs verloofd en hopen binnenkort met elkaar te trouwen.

14. En ja, de ‘hot nanny’ is er ook nog

Eén van de vele ongemakkelijke momenten uit de documentaire is het moment dat Jeff Lowe een nanny uitkiest. Het enige wat voor hem telt is uiterlijk en hij heeft duidelijk andere plannen voor de dame dan alleen voor zijn pas geboren dochtertje zorgen..

15: Nog meer Joe Exotic met een tweede seizoen Tiger King?

Producenten Goode en Chaiklin sluiten een tweede seizoen Tiger King niet uit. Ze hebben gezegd dat het verhaal gemakkelijk kan worden voortgezet, aangezien het zich de komende maanden en jaren verder zal ontwikkelen. En natuurlijk heeft Joe Exotic wel toegang tot een telefoon in de gevangenis. Laten we het hopen, want we zijn nog lang niet uitgekeken!