Santé! In deze escape room draait alles om wijn drinken

Hoor jij ook bij de categorie: half vol of half leeg, maakt niet uit, als er maar wijn in zit? Dan hebben wij de perfecte escape room voor jou en je vriend(in)en gevonden. Want in deze escape room draait het om niets anders dan wijn drinken! Ja, doe maar even een “Martien Meiland-je”.

Oui Oui Paris

Wil je dit jaar nog een gezellig reisje boeken met je vriendengroep dan is dit het perfecte uitje. In het wijn-walhalla van de wereld, Parijs, vind je deze bijzondere escape room. Het draait hier niet om puzzelstukken verzamelen en sleuteltjes zoeken. Nee, het enige wat je hoeft te doen om te ontsnappen is 15 verschillende soorten wijn drinken.

Wat is de bedoeling?

Het is namelijk de bedoeling dat je er achter komt welke wijn er in een afgesloten kist zit. Hier kan je achter komen door goed te proeven. Hebben we te maken met een kurkwijn? Hoeveel tannine zit er in de wijn? Is het een rode of een witte wijn? Door dit soort vragen te beantwoorden krijg je aanwijzingen om de kist te openen. Als je wint mag je de fles wijn meenemen! En dat is geen goedkoop wijntje van de buurtsuper.

Maistres Goûteurs

Het draait niet alleen maar om wijn drinken, je leert door de proeverij ook heel veel over wijn. Daarnaast zit er een goed verhaal aan de escape room gekoppeld. Je dompelt je onder in het verleden van de geheime broederschap van de Maistres Goûteurs (Meester proevers). Dit Franse gezelschap bezit de beste wijn patenten.

De escape room is geschikt om met 4 tot 6 vriend(in)en wijn te drinken. Het spel duurt ongeveer een uur. Daarna waggel je vrolijk (en hopelijk met die fles wijn) naar buiten. Tijd voor een terrasje aan de Seine?

Boeken doe je hier:

Enthousiast geworden? Meer informatie over Wine Gaming vind je hier. Is Parijs niet ver genoeg voor je? Dan kan je ook wijn drinken in deze deze fantastische escape room in Californië.