Man vindt verborgen schat in tweedehands dressoir

Je weet nooit wat voor schatten je tegen kan komen op een vlooienmarkt of tweedehandswinkel. Het kan je zomaar gebeuren dat je iets ongelofelijks waardevols tegenkomt tegen een mooi prijsje. Dit gebeurde ook een man uit Texas.

Emil Knodell uit Texas struint geregeld lokale markten en ‘yardsales’ af opzoek naar koopjes. Hij heeft veel kennis van antiek en is een kei in onderhandelen. Nu hij met pensioen is geniet hij van deze hobby. Zeker wanneer hij bijzondere objecten tegenkomt moet hij ze wel kopen.

Een koopje

Op een dag ziet hij een oud dressoir op een yard sale. De eigenaar vertelt hem dat het dressoir al bijna 125 jaar oud is. Het is een mooi antiek kastje en Emil besluit het direct te kopen. Voor slechts 100 dollar mag hij het meenemen. Dit is een koopje! Maar Emil weet op dat moment nog niet dat hij zojuist iets enorm waardevols heeft gekocht.

Dressoir verborgen schat
Youtube

Het houten dressoir heeft drie lades en een marmeren blad. Omdat het dressoir nogal zwaar is vraag hij hulp aan Jeff Allen van Premier Estate Sales. Samen tillen de twee mannen het kastje naar de pick-up. Maar wanneer Emil het dressoir in zijn auto wil tillen ontdekt hij een verborgen schat in het dressoir.

Lees verder op de volgende pagina: