15 dieren die zich netjes aan social distancing houden

Wanneer een persoon die besmet is met COVID-19 hoest of niest, komen er kleine druppeltjes uit hun neus of mond die het virus kunnen bevatten. Als je te dichtbij bent kun je de druppeltjes inademen, inclusief het virus en zelf ook ziek worden. Daarom vraagt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ons om iets te doen wat niet vanzelfsprekend is voor onze zeer sociale soort: blijf thuis, houdt afstand.

Minimaal 1.5 meter afstand van elkaar houden, het vermijden van grote bijeenkomsten en bezoek, is cruciaal om de verspreiding van het virus te vertragen en te voorkomen dat onze gezondheidszorg overbelast raakt. Maar het zal niet gemakkelijk zijn.

Voor iedereen die een goed voorbeeld nodig heeft hoe je voldoende afstand houdt hebben wij de leukste social distancing dieren foto’s voor je op een rij gezet. Want als zij het kunnen moeten wij dit toch ook kunnen?

1. Katten in het park

social distancing dieren

Om te laten zien hoe gemakkelijk afstand houden kan zijn, hebben internetgebruikers over de hele wereld grappige kiekjes van dieren gedeeld die zich beter aan de corona maatregelen houden dan sommige mensen. Zoals deze katten die allemaal netjes hun eigen bankje in een park gebruiken.

Op de volgende pagina vind je nog veel meer dieren die aan social distancing doen: