De verbouwing van hun huis verandert in een zaak voor de politie

Een echtpaar uit Ohio (VS) doet tijdens de verbouwing van hun huis een ongelooflijke ontdekking. De eerste twee verdiepingen van het huis waren net opgeleverd. Ze stonden op het punt in de kelder aan de slag te gaan, het laatste deel van hun project.

De kelder was in slechte staat dus alles moest gesloopt. De vloer moest eruit en al het behang en triplex moest van de muren. Toen we lekker bezig waren met slopen viel de vrouw plotseling iets op. Tussen al het sloopwerk zag ze iets liggen wat ze niet direct herkende. Dit was zeker het onderzoeken waard, maar het stel had nooit verwacht dat zelfs de FBI erbij betrokken zou worden.

Een mysterieuze koffer

Tussen de spanten van de muur zat een grote kist verborgen. Deze paste hier precies tussen. Het stel moest de hele muur slopen om bij de kist te kunnen komen. Toen ze hem van dichterbij bekeken zagen ze dat het eigenlijk een groen grijze metalen koffer was. Deze was duidelijk achter gelaten door één van de vorige eigenaren. Maar hoe lang lag deze mysterieuze koffer hier al, en nog belangrijker, wat zit er in?!

Het stel was natuurlijk enorm nieuwsgierig naar de inhoud van de koffer. Maar om de een of andere reden hadden ze ook het gevoel dat ze dit voorzichtig moesten benaderen. Je weet simpel weg niet wie de vorige bewoners waren en wat er in de koffer kan zitten. Iemand verstopt zo’n stevige koffer niet zomaar achter de muur in de kelder.

De dikke laag stof op de koffer bewees dat hij al jaren niet was aangeraakt. Het lukt het stel de koffer van achter de muur uit de krijgen. Ze voelen dat er duidelijk iets in zit. Samen besluiten ze de inhoud te bekijken. Ze zijn gewoon te nieuwsgierig! Het lijkt wel kerst!

Wat zou erin zitten? Juwelen, kunst, goud? Ze willen niet te hogen verwachtingen hebben. Waarschijnlijk zit er gewoon troep in. Maar als ze de koffer open maken valt hun mond open van verbazing. Want dit hebben ze nog nooit gezien.

De koffer zit prop vol. Prop vol met geld! De volledige koffer was gevuld met stapels bankbiljetten van 20 dollar. Ze hadden nog nooit zo veel cash bij elkaar gezien. Wat deed dit in hun kelder?! Woonde hier vroeger een bankovervaller en was dit zijn buit?

Ze haalde de eerste stapels geld uit de koffer. Maar toen zagen ze dat onder het geld nog meer pakketjes zaten. Ze waren ingepakt in papier. Wat zou hierin zitten?!

Toen ze de pakketjes open maakte werd het verhaal nog veel gekker. Ze vonden nog meer stapels bankbiljetten. Maar deze keer waren het briefjes van 50 en 100 dollar! Bij elkaar was het een klein fortuin.

Wat zou jij doen als je tijdens een verbouwing achter een muur een grote hoeveelheid geld vindt? Het stel wou dolgraag uitzoeken van wie dit geld was en hoe het achter de muur terecht was gekomen. Hoe dieper ze door de koffer zochten hoe meer antwoorden ze kregen. Zo lag er bijvoorbeeld een oude krant op de bodem. Nu konden ze er achter komen hoe oud deze verborgen schat ongeveer was.

De datum op de krant was 25 maart 1951 en hij was nog zo goed als nieuw. Een perfect bewaard stukje geschiedenis.

Ze bleken ruim 23.000 dollar in hun kelder gevonden te hebben. Met het geld besloten ze hun schulden af te lossen en zo een frisse start te maken na de verbouwing van hun huis. Maar dit is nog niet het einde van het verhaal. Want de verbouwing van het huis was nog niet af. En ze konden het dan ook moeilijk geloven toen ze in het plafond van de kelder nog een koffer vonden! Zat deze koffer ook weer prop vol geld?

Nog een koffer

En ja hoor, ook deze koffer zat vol met bankbiljetten. Een dikke 22.000 dollar! Wat is dit voor een huis?! Maar het verhaal stop weer niet hier.

Want het stel heeft inmiddels de smaak goed te pakken. De verbouwing van hun huis is inmiddels verandert in een speurtocht. Ze kijken in alle hoeken en gaten en dan valt hun oog op een klein deurtje. Toen het stel het huis kocht vertelde de makelaar dat het deurtje leidde naar een kleine ruime waar de gas en water aansluiting te vinden was. Maar toen ze de deur opende vonden ze iets heel anders.

Een schokkende ontdekking

Achter de deur zat een geheime ruimte. De kamer was voorzien van vloerbedekking en aan de rand van de ruimte bevond zich nog een deur. Deze was zwart geverfd en er zat een dik slot op. In tegenstelling tot de koffers met geld konden ze deze deur niet zomaar openen. Hier moest wel iets heel bijzonders achter zitten.

De man ging het slot te lijf met een zware hamer. Zodra ze de ruimte binnen kwamen vonden ze beiden dat er een vreemde sfeer hing. De kamer was geluiddicht afgesloten en de vloer was afgedekt met een zeil.

Waar de eerdere vondsten juist leuk en opwindend waren, was deze laatste ontdekking er een die ze liever niet hadden gedaan. Het echtpaar besloot eens rond te snuffelen in de ruimte. Hun aandacht werd al snel getrokken door een bruine koffer en een afgesloten kluis in de hoek van de ruimte. Zou er in deze koffer weer geld zitten?

Ze besluiten de koffer te openen en vinden iets anders dan bankbiljetten. In de koffer zitten 2 vintage horloges, 2 ringen, zilveren staven en een aantal enveloppen met vreemde valuta. Ok, dus in de koffers zal al geld en sieraden, wat zit er dan in die kluis wat nog waardevoller is?

De FBI doet onderzoek

De man weet de kluis open te krijgen maar voelt de rillingen over zijn rug lopen als hij de inhoud goed bekijkt. Het eerste wat hij ziet is een stuk papier met de woorden ‘red jezelf’. Nogal onheilspellend! Was dit misschien een grap of een manier om indringers de stuipen op het lijf te jagen? Dan vinden ze een tweede briefje met de tekst: ‘niet doen’. De twee voelen zich nu buitengewoon ongemakkelijk. En dan zien ze wat er verder in de kluis ligt. Het zijn stapels video banden. En de eigenaar heeft er duidelijk alles aan gedaan om te voorkomen dat deze ooit door iemand werden gevonden.

Het echtpaar belt de politie om te vertellen over hun vondst. Diezelfde dag nog doorzoekt de FBI het volledige huis. Ze nemen al het bewijsmateriaal mee inclusief de geheimzinnige video banden.

Het geld mocht het echtpaar uiteindelijk houden, maar de inhoud van de videobanden is nooit bekend gemaakt.