Dappere hond redt vriendje uit zwembad

hond redt puppy uit zwembad

Toen de baasjes van deze twee honden de beelden van de bewakingscamera van hun achtertuin met zwembad bekeken konden ze hun ogen niet geloven. Ze kwamen ze er achter dat hun kleinste hond door het oog van de naald was gekropen.

Op de bewakingsbeelden van het huis in Boksburg, Zuid-Afrika is duidelijk te zien hoe de 13-jarige hond Chucky per ongeluk in het zwembad valt.

Byron Thanarayen en zijn vrouw Melissa waren op het moment van het incident niet thuis. Maar toen ze thuiskwamen merkten ze dat Chucky een natte kop had maar een droog lijf. Nogal vreemd, dus ze besloten op onderzoek uit te gaan.

Toen het echtpaar de bewakingsbeelden zag kregen ze een brok in hun keel. Ze zagen dat Chucky in paniek raakte nadat hij in het water was gevallen en gedesoriënteerd de zwembadtrap niet weet te vinden. Hij probeerde alles om de kant op de klimmen maar het lukt hem maar niet. De andere hond van het gezin, Jessie, komt op de paniek af. Ze lijkt te snappen dat Chucky in de problemen zit en probeert hem te helpen.

Na ruim een half uur lukt het Jessie eindelijk om Chucky vast te pakken. Ze trekt hem op de kant van het zwembad en de twee honden lopen samen naar de achtertuin, opgelucht dat deze onvrijwillige zwempartij voorbij is.

Byron vertelt:

“Het was hartverscheurend om te zien. We hebben nog steeds moeite om die video te bekijken, alleen maar denkend aan wat er had kunnen gebeuren als Jessie er niet was geweest. Onze honden kunnen zwemmen, maar ze zwemmen altijd samen met ons en niet als wij er niet zijn. Ze weten ook waar de zwembadtrap is.”

Na het incident heeft het echtpaar besloten om een zwembadafdekking te plaatsen zodat dit niet nog een keer kan gebeuren.

Bekijk de video hieronder:

Volg jij The Scoop al op Facebook? Doen, is leuk! Dan mis je nooit meer zo’n spannend artikel!