Dit is de geheime betekenis achter de vlechten van Daenerys in ‘Game Of Thrones’

Daenerys vlechten betekenis

Zelfs als je nog nooit een aflevering van ´Game Of Thrones´ hebt gezien heb je waarschijnlijk wel van Daenerys Targaryen gehoord. Inderdaad, de platina blonde queen met drie draken en zeer opvallend haar.

Ze is voor veel kijkers één van de favoriete karakters uit de serie. Dit komt door haar verhaallijn én door haar bijzondere uiterlijk. Maar zelfs de grootste ‘Game Of Thrones’ fans zullen niet allemaal weten dat het uiterlijk van Daenerys meer over haar vertelt dan je op het eerste gezicht zou denken.

Door de verschillende seizoenen heen wisselt Daenerys nog wel eens van haarstijl. Fan’s vroegen zich af of dit wellicht een betekenis zou kunnen hebben of een hint zou zijn over de afloop van de serie. En na lang speuren vonden zij dit: Er zit inderdaad een geheime betekenis in de vlechten van Daenerys verborgen.

Voor het antwoord moeten we helemaal terug naar het begin. In seizoen 1, aflevering 1 informeert Daenerys haar broer Viserys over de gebruiken van de Dothraki. Zij verdienen voor iedere overwinning een vlecht in hun haar. Wanneer je een strijd verliest (en het overleefd) wordt je haar afgeknipt zodat iedereen je schaamte kan zien. Hoe langer je haar, hoe machtiger je bent.

Daenerys heeft gedurende de serie behoorlijk wat overwinningen op haar naam staan. Vandaar het toenemende aantal vlechten in haar haar. Ze eert hiermee de cultuur van de Dothraki aan wie zij veel te denken heeft.

Kende jij deze betekenis achter de vlechten van Daenerys al? Laat het weten via de socials!