Poedels worden gek als twee condors opduiken voor een bezoek

Wanneer er plotseling ongenode gasten via je raam naar binnen gluren is dit uiteraard even schrikken. Maar wanneer deze gasten je ook nog het liefst zouden willen opeten mag je best met je staart tussen je benen wegkruipen in een hoekje.

condors poedels

Het gebeurde Gabriela Leonardi uit Chili. Ze woont in een penthouse op één van de bovenste verdiepingen van een hoge flat. De woonkamer is voorzien van grote glazen ramen waardoor ze een adembenemend uitzicht heeft over de stad. Maar dit betekent ook dat vanbuiten goed naar binnen kan worden gekeken. Zo gebeurde het dat twee gigantische condors hun oog konden laten vallen op de poedels van Gabriela.

Prachtige vogels

De andescondor behoort tot de grootste vliegende vogels ter wereld. Ze kunnen een spanwijdte van meer dan 3 meter hebben, dat is gigantisch! Ze komen in heel Chili voor. Helaas zijn er steeds minder condors in het wild te bewonderen, ze zitten op het randje om onder een bedreigde diersoort te vallen.

Social media

Gabriela filmde de condors op de balustrade voor haar penthouse en plaatste de beelden op TikTok. Al snel werd haar filmpje online opgepikt en ging het viral.

De twee condors zijn een mannetje en een vrouwtje. Het mannetje herken je aan de rode kam op zijn hoofd. Het zijn prachtige vogels maar ze zien er ook behoorlijk intimiderend uit. Meestal eten ze net als gieren dode dieren. Maar deze twee hebben vandaag duidelijk zin in een vers hapje.

Lees verder op de volgende pagina: