Maak kennis met Cactus, de hond die de zwaarste marathon ter wereld heeft gerend

Voor veel honden is er niets leukers: een lekkere lange wandeling. Maar deze hond uit Marokko ging wel een erg extreem blokje om. De hond met de bijnaam Cactus besloot de stoute wandelschoenen aan te trekken en The Marathon Des Sables te lopen. Dat is 225 kilometer in de hitte van de Sahara woestijn!

The Marathon Des Sables is één van de zwaarste marathons ter wereld. Ieder jaar gaan honderden deelnemers de uitdaging aan. Ze leggen ruim 225 kilometer af door de woestijn van Zuid-Marokko. De loop bestaat uit 6 etappes, die in 7 dagen gelopen worden. Het is een super zware marathon waarbij de deelnemers ook nog hun eigen rugzak met eten, drinken, slaapzak, etc moeten dragen. Overdag kan het wel 40 graden worden en ’s nachts daalt het kwik tot maar 5 graden.

Een bijzondere concurrent

Maar tijdens de tweede etappe van de marathon kregen de deelnemers plotseling een bijzondere concurrent. Toen de marathonlopers het kleine dorpje Tissardine passeerden, besloot een avontuurlijke witte hond zich bij hen te voegen. Al snel ging het verhaal van de hond de ronde. De organisatie van de marathon en de runners begonnen hem ‘Cactus de MDS-hond‘ te noemen. Hij liep naast concurrenten uit meer dan 50 verschillende landen en werd de mascotte van de run naarmate de race vorderde.

Maar de tijd die Cactus in de derde etappe neerzet maakt van hem een geduchte concurrent. Lees verder op de volgende pagina en bekijk de schattige Cactus filmpjes van de race: