Brandweer redt 8 puppy’s uit riool maar ontdekt dan dat het helemaal geen honden zijn..

Het leek erop dat deze brandweerlieden op weg waren naar een routine klus. Ze kregen de melding dat er een groep puppy’s vast zat in een benarde situatie. De konden de hulp van deze dappere mannen en vrouwen goed gebruiken. Maar toen de brandweer op de plek van bestemming aan kwam bleek de situatie toch anders dan ze eerst dachten.

Toen de brandweerkazerne in Colorado (VS) een melding kreeg over een nest jonge puppy’s in nood twijfelde ze uiteraard geen moment. Ze rukte met hun brandweerwagen uit om de puppy’s te redden.

Verschillende mensen hadden piepgeluiden gehoord uit een rioolbuis in de straat. Ze vermoedde dat het om een nest jonge kittens of puppy’s ging. De kleintjes konden niet zelf uit de rioolbuis klimmen en hadden dus een helpende hand nodig.

Maar dieren in nood redden is niet zo eenvoudig als het klinkt. Ze zijn vaak onvoorspelbaar en luisteren niet naar goedbedoelde hulp. Vaak zijn de dieren bang en gestrest waardoor een reddingsactie bijna nooit zo verloopt als je verwacht.

Omdat men niet met zekerheid kon zeggen met wat voor dieren we in dit geval te maken hadden ging de brandweer uiterst voorzichtig te werk. Voorzichtig tilde ze de deksel van de put omhoog zodat ze konden zien wat er in het donker verstopt zat.

De brandweer kon nu ook duidelijk de piepgeluiden horen. Er zaten overduidelijk meerdere jonge dieren vast in het riool. Maar van de moeder was nog geen enkel spoor te bekennen.

brandweer redt 8 puppy's

De brandweerlieden beoordelen de situatie en besluiten de jonge dieren uit de rioolbuis te halen. Er bestaat namelijk het gevaar dat de kleintjes met het water meegesleurd worden en verdrinken. Daarnaast kunnen ze onderkoeld raken.

brandweer redt 8 puppy's

Eén voor één tillen de brandweerlieden de kleintje naar boven. Het is een nest zwarte puppy’s! De pups zijn zo jong dat hun oogjes nog dicht zitten. Ze zijn duidelijk pas een paar dagen oud. In totaal redt de brandweer 8 puppy’s. Maar als alle kleintjes veilig uit het riool zijn gered zien ze iets opmerkelijks. Het zijn helemaal geen puppy’s!

Wat voor dieren de brandweer uit het riool redt lees je op de volgende pagina: