Banksy geeft zijn nieuwste kunstwerk aan een ziekenhuis

Banksy Kunstwerk ziekenhuis

De mysterieuze straatartiest Banksy heeft zijn nieuwste kunstwerk geschonken aan een ziekenhuis in Southhampton. De kunstenaar eerst met zijn werk de zorgmedewerkers die ongelofelijk hard vechten het Corona virus.

Banksy is een Britse kunstenaar die zijn identiteit goed geheim weet te houden. Hij maakt vaak politiek en maatschappij kritische kunstwerken die hij op openbare plekken achterlaat. Maar het werk van Banksy wordt vaak gestolen en soms worden zelfs hele muren afgebroken om zijn werk mee te kunnen nemen. Een echte Banksy is namelijk heel veel geld waard.

Maar deze keer zorgde de kunstenaar ervoor dat zijn werk wat mobieler is. In een nette witte lijst pronkt het werk in University Hospital Southampton. Het is ongeveer 1 vierkante meter groot. De kunstenaar heeft een briefje bij het kunstwerk achtergelaten voor de ziekenhuismedewerkers, met de tekst:

“Bedankt voor alles wat jullie doen. Ik hoop dat dit de plek een beetje opfleurt, ook al is het in zwart wit.”

Een eerbetoon aan de zorg

Banksy plaatste het kunstwerk op zijn Instagram-pagina met de titel “Game Changer”. Hiermee verwijst naar het feit dat de jongen op het schilderij de traditionele superhelden zoals Batman en Spiderman heeft gedumpt in ruil voor een nieuwe held – een verpleegster.

View this post on Instagram

. . Game Changer

A post shared by Banksy (@banksy) on

Het kunstwerk van Banksy is momenteel te bewonderen in het Southampton General Hospital aan de zuidkust van Engeland. Het is een eerbetoon aan al het medisch personeel die momenteel strijden tegen de Covid-19-pandemie.

Paula Head, CEO van University Hospital Southampton NHS Foundation is enorm blij met de verrassing van Banksy:

“Onze ziekenhuisfamilie is direct getroffen door het tragische verlies van zeer geliefde en gerespecteerde medewerkers en vrienden. Het wordt enorm gewaardeerd door iedereen in het ziekenhuis, omdat mensen een moment in hun drukke leven krijgen om van dit kunstwerk te genieten, een moment om te reflecteren en te waarderen. Het zal ongetwijfeld ook een enorme boost geven aan het moreel het personeel en de patiënten”.

Tot de herfst zal de nieuwste Banksy in het ziekenhuis te zien zijn. Daarna wordt het geveild om geld in te zamelen voor de NHS (National Health Service).