Australische dierenkliniek toont diertje wat sterk lijkt Pikachu

Eén van de wonderen van de natuur is de enorme verscheidenheid aan dieren. Alle kleuren, maten, en soorten vacht komen voorbij. Hierdoor is er voor elk fictief personage bijna altijd wel een echt dier te vinden dat op de een of andere manier op hen lijkt.

Zoals dit bijzonder zeldzame diertje, die werd gered door een Australische dierenkliniek. Het is een gouden buidelrat en ze lijkt enorm veel op de Pokémon Pikachu. De foto’s van de gouden buidelrat gingen al snel viral. Mensen konden niet geloven dat iemand eindelijk een Pikachu had gevangen!

De Boronia Veterinary Clinic in Australië deelde de foto’s van de echte Pikachu op hun Facebook en de Pokémon fans waren direct enthousiast.

echte Pikachu

Een ongewone kleur voor een buidelrat

Normaal heeft een buidelrat of voskoesoe, zoals we hem hier noemen, een grijze / bruine kleur. Deze gouden variant is enorm zeldzaam. De gouden kleur is het resultaat van een ongewone mutatie die een laag melaninegehalte in hun huid veroorzaakt. Hierdoor heeft de buidelrat minder pigment en ontstaat de goud gele vacht.

Hoewel de gouden buidelrat er super gaaf uitziet, is het alles behalve praktisch. Het diertje heeft een slechte schutkleur en kan zich moeilijk verstoppen voor roofdieren. Tsja, als je fel geel bent val je helaas nogal op. En dit is ook de reden dat er zo weinig van deze bijzondere gouden buidelrat in het wild leven.

Een echte Pikachu

De gouden voskoesoe werd bij de Australische dierenkliniek gebracht nadat iemand haar op de grond had gevonden. Ze was pas 5 maanden oud en is waarschijnlijk van de rug van haar moeder gevallen. Gelukkig was ze verder in goede gezondheid. Na slechts één nachtje in de dierenkliniek kon ze al verhuizen naar haar pleeggezin. Maar niet voordat dierenarts Dr. Reinisch een foto had gemaakt met zijn echte Pikachu!

https://www.instagram.com/p/BqCbpziFMfF/?utm_source=ig_embed

Deze gouden buidelrat bleek niet de eerste echte Pikachu te zijn die het internet veroverde. Mensen zijn dol op deze prachtige goud gele dieren en delen graag foto’s van ze:

https://www.instagram.com/p/Bz3vV-kn7oc/?utm_source=ig_embed