7 vreemde dingen waar miljonairs hun geld aan uitgegeven

1. Elon Musk – Auto/onderzeeër

In 2013 kocht Tesla oprichter Elon Musk wel een heel bijzondere auto. Op een veiling viel zijn oog op de Lotus Esprit uit de James Bond film ‘The Spy Who Loved Me’. Musk betaalde ruim € 920.000 voor de auto. In de film is te zien hoe de James. Bond de auto van een pier afrijd, op een knopje drukt en vervolgens onderwater verder vaart.

De teleurstelling was bij Musk dan ook groot toen bleek dat de auto niet echt in een onderzeeër kan veranderen. Maar hé, geld zat, dus Musk vertelde de pers dat hij een eclectische motor in de auto gaat zetten en kijken of hij er zelf een werkende onderzeeër van kan maken

2. Paris Hilton – Honden villa

Veel baasjes hebben alles voor hun geliefde huisdieren over. Maar Paris Hilton gaat wel heel ver. Haar 5 hondjes hebben hun eigen villa! Het optrekje is even duur als een gemiddeld woonhuis. Ze betaalde in 2009 $ 325.000!

Maar goed, dan heb je ook wat. De honden villa heeft 2 verdiepingen en is gebouwd in Spaans koloniale stijl. Vanaf het balkon hebben de pups een prachtig uitzicht over Los Angeles. Het interieur is knal roze (wat had je anders verwacht), aan het plafond siert een kroonluchter, er liggen meerdere honden bedden en bij de voordeur staat een gouden brandkraan. Het luxe hondenhok is daarnaast voorzien van airconditioning.

3. Jeff Bezos – Krant

Jeff Bezos, de CEO van Amazon, kocht in 2013 een krant voor 250 miljoen dollar. Nee, niet een enkel exemplaar, maar de complete krant. Hierdoor is Bezos nu de eigenaar van de iconische krant The Washington Post.

4. William Koch  –  foto van Billy the Kid

In 2011 werd op een veiling maar liefst 2,3 miljoen dollar betaald voor een foto. Een ongekend bedrag, want de foto werd voor de veiling gewaardeerd rond de 300.00 dollar. Wat is er dan bijzonder aan deze foto dat hij zo veel geld waard is? Nou, voor zover bekend is het enige foto van de bekende wildwestbandiet Billy the Kid.

Op 12-jarige leeftijd zou Billy al zijn eerste moord hebben gepleegd. Volgens de verhalen zou hij in totaal 21 mensen hebben vermoord. Aangezien hij slechts 21 jaar oud werd is dat één moord per levensjaar! En dit unieke plaatje wilde zakenman en verzamelaar William Koch  graag aan zijn unieke collectie toevoegen.

5. Nicolas Cage – Dinosaurus schedel

In 2007 betaalde acteur Nicolas Cage $276.000 voor een schedel van een Tyrannosaurus bataar, het Aziatische neefje van de T-rex. Op de veiling wist hij collega Leonardo DiCaprio te over bieden. Eindelijk kon Cage in Hollywood pronken met zijn dino schedel, maar de pret was van korte duur.

Na 6 jaar moest hij de dinosaurus schedel teruggeven. Het bleek namelijk illegaal uit Mongolië te zijn gesmokkeld door een malafide handelaar. Cage wist hier niets van en heeft helaas zijn geld niet terug gekregen. De schedel is nu te bewonderen in een museum in Mongolië.

Lady Gaga – Spokenjager

Lady Gaga houdt wel van excentriek gedrag. Wie kent haar beroemde vleesjurk op de MTV VMA’s van 2010 nog? Maar naast excentriek is ze ook vrij spiritueel. Zo was ze er van overtuigd dat ze werd achtervolgd door een geest!

De geest heette Ryan en viel de zangeres constant lastig. Daarom besloot ze professionele hulp in te schakelen van een spokenjager. De rekening? Ruim $50.000. Ze kreeg er wel een handige doe-het-zelf-spoken-jaag-kit bij. Zo kon ze zelf ook de geesten uit de buurt houden.

7. Steve Cohen – Haai

Dat miljonairs graag geld uitgeven aan mooie kunst is geen geheim. Maar zou jij dit in je huis zetten? Steve Cohen kocht voor 6,5 miljoen pond een kunstwerk van kunstenaar Damien Hirst. Het is een dode haai in een glazen kist gevuld met formaldehyde. De bedoeling was dat de haai zo voor altijd bewaard kon blijven, maar helaas loopt het anders.

Want het kunstwerk blijkt 2 jaar na de aankoop zijn uiterste houdbaarheidsdatum te hebben bereikt. De haai begint toch te rotten en daar zit natuurlijk een luchtje aan. Lekker hoor, een vislucht in je huis voor 6,5 miljoen!